Taksist ob cesti pustil obnemoglega moškega. “Smo res padli tako daleč?”

Slovenija 17. Mar 202311:39 3 komentarji
Taksist v MB
Andrej Hohnec/TWITTER

Mariborski taksist je pred dnevi v četrti Nova vas ob cesti pustil ležati obnemoglega moškega. Dogodek obravnava tudi policija. Kaj je doslej ugotovila?

Slovensko javnost je na družbenem omrežju Twitter vznemiril posnetek taksista, ki je v Mariboru obnemoglega moškega pustil ležati ob cesti.

Posnetek je na Twitterju delil zdravnik Andrej Hohnec, ki je po lastnih navedbah obnemoglemu moškemu pomagal in o dogodku obvestil policijo.

Policijska uprava (PU) Maribor je bila o dogodku obveščena 13. marca. Kot so navedli za N1, je taksist moškega pustil na območju Policijske postaje Maribor II oziroma v četrti Nova vas.

“Policisti so ob prihodu na kraj na tleh pred zapornico parkirnega prostora opazili moškega in ga pospremili do stanovanja na naslovu bivanja v bližini,” so še pojasnili na PU Maribor. Dodali so, da policisti doslej niso ugotovili znakov prekrška in kaznivega dejanja, v zvezi z dogodkom pa še zbirajo obvestila.

Na posnetek, ki je zakrožil po spletu, so se odzvali tudi v dobrodelni organizaciji Humanitarček, ki pomaga starejšim. “Smo res padli tako daleč? Ne glede na vzrok si nihče ne zasluži biti obravnavan na tak način. Sploh če gre za starejše, pri katerih zmedenost ni nujno posledica opitosti, temveč številnih drugih bolezni …” so zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje