Tokrat pri predsednici Levica: o volilnem sistemu, zdravstvu in podnebju

Slovenija 23. Jan 202315:28 0 komentarjev
Borut Živulovič /BOBO

Predsednica republike nadaljuje srečanja s predsedniki parlamentarnih strank in vodji poslanskih skupin. Danes se je srečala s koordinatorjem Levice Luko Mescem in vodjo poslanske skupine Levica Matejem Tašnerjem Vatovcem. Govorili so o volilnem sistemu, zdravstveni reformi, podnebni politiki.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes gostila koordinatorja Levice Luko Mesca in vodjo poslanske skupine Levica Mateja Tašnerja Vatovca. Na srečanju so med drugim spregovorili o morebitnih ustavnih spremembah, tudi volilnega sistema, zdravstveni reformi ter podnebni politiki in zeleni prihodnosti, so sporočili iz urada predsednice.

Sogovorniki so se tudi strinjali, da so tovrstna srečanja pri predsednici republike dobrodošla in pripomorejo h konstruktivnemu političnemu dialogu in iskanju rešitev pri temah, ki so strateško pomembne za Slovenijo, so še navedli v uradu predsednice republike.

Gre sicer za eno izmed srečanj, ki jih predsednica Pirc Musar v teh dneh pripravlja s prvaki parlamentarnih strank in vodji poslanskih skupin. Pretekli teden se je predsednica tako že srečala s predsednikom Gibanja Svoboda in vlade Robertom Golobom ter vodjo poslanske skupine Svoboda Borutom Sajovicem. Poudarek srečanja je bil pogovor o strateških temah, o katerih je potreben konsenz za prihodnost Slovenije.

Pirc Musar je tudi opravila že pogovore s predstavniki opozicijskih strank, in sicer s predsednikom SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec ter predsednikom NSi Matejem Toninom in vodjo poslanske skupine NSi Janezom Ciglerjem Kraljem. S predstavniki opozicije je pogovor med drugim tekel tudi o zdravstveni reformi.

V torek se bo predsednica ob 13.45 srečala še s predsednico SD Tanjo Fajon in vodjo poslanske skupine SD Janijem Prednikom.

V sredo pa se bo ob 11. uri srečala še predstavnikoma italijanske in madžarske narodne skupnosti Felicejem Žižo in Ferencem Horvathom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!