Navijaška cona v Športni hiši dihala s slovenskimi košarkarji

Slovenija 30. Jun 202220:30 > 22:59 0 komentarjev

Vstopnice za današnji košarkarski spektakel v Stožicah so pošle v le nekaj urah. A ogled tekme med Slovenijo in Hrvaško se je v odličnem vzdušju odvil tudi v Športni hiši v BTC Cityju. Navijanje je bilo bučno, na koncu pa je to in dobra igra slovenskih fantov vodilo v več kot prepričljivo zmago – 97:69 za naše!

V ljubljanskih Stožicah je bilo vroče že od 18. ure dalje, ko so se tam začeli zbirati navijači, torej tisti srečni dobitniki vstopnic, ki si bodo tekmo lahko ogledali v dvorani. Če niste bili med tistimi, ki vroče in pomembne tekme najraje spremljajo iz zavetja domače dnevne sobe, pa je Sport Klub v Športni hiši v BTC Cityju v Ljubljani organiziral navijaško cono, kjer se je vzdušje še najbolj približalo tistemu v Stožicah.

Navijača Suzana Bagari in Vito Debeljak sta pred začetkom tekme dejala, da Luko Dončića in Gorana Dragića sicer podpirata in spremljata, ampak da sta predvsem prijatelja športa, redno pa hodita tudi na tekme Cedevite Olimpija. “Ni čudno, da sva tukaj. Kart nisva dobila, čeprav sem pazila na internetu. A ravno tisti dve uri sva se vozila z dopusta domov, pa so karte razprodali,” je povedala Suzana, ki meni, da je tekmo take vrste lepo pogledati v družbi. Kot je bila prepričana od vsega začetka, zmaga Slovenije ni bila nikoli vprašanje.

“Všeč mi je Sekulićev, selektorjev pristop, ki je na nek način zavrnil to, da je Slovenija favorit. Mi po moji oceni nismo toliko boljši, da bi to danes bilo z lahkoto,” pa je pred tekmo menil Vito.

Tudi navijača Luka in Denis sta bila prepričana, da lahko s tako igro, kot jo imamo, ponovimo to, kar smo dosegli na evropskem prvenstvu leta 2017. Nista dvomila niti v današnjo zmago, napovedala pa sta, da bosta navijala z vsem srcem.

Rok, ki je v mikrofon naše novinarke Tadeja Lepoša pred začetkom tekme zapel Zdravljico, je dejal, da je današnja tekma v Stožicah nekaj takšnega, kar si bodo navijači zapomnili za vedno. Jan iz Domžal je po prvem polčasu dejal, da boljše ne bi moglo biti. “Tekmo spremljamo tukaj, ker nismo dobili kart,” pa je še povedal in dodal, da je verjetno vzdušje skoraj tako dobro kot v Stožicah.

Navijač Evin je igro Slovenije opisal v superlativih. “Predvsem tu odloča obramba, tako kot zmeraj. Tudi met nam je stekel,” je dejal. V Športni hiši je navijal prvič, ponavadi je kar v dvorani, a je vzdušje v navijaški coni bilo ravno tako dobro. “Vsi tulimo, same pohvale navijačem – nam tukaj in tudi ostalim.” Dodal je, da smo za tak majhen narod res dežela športnikov in da imamo dobre možnosti, da ubranimo naslov evropskih prvakov.

Za Gorana Dragića je dejal, da igra kot mladostnik, misli pa, da bi bilo sanjsko, da Dragić odide k Dončiću v Dallas in “skupaj osvojita NBA kanto”, saj bi to bilo sanjsko za Slovenijo in košarko.

Navijač Aleš je med tekmo komentiral, da so naši fantje tekmo začeli silovito, potem pa so morda malce padli. A še vedno je vseskozi verjel v našo zmago.

“Če bodo tako igrali, bodo tekmeci imeli še velike težave”

Navijač Mišo je dejal, da je slovenska reprezentanca vseskozi prevladovala in sploh ni bilo dvoma o zmagi. O najverjetneje zadnji tekmi Dragića pred domačim občinstvom je dejal, da se je danes pokazalo, da bi ga še kako rabili v ekipi. Kaj pa evropsko prvenstvo septembra? “Če bodo tako igrali, bodo imeli tekmeci še zelo velike težave,” je še pristavil Mišo.

Preden pa je naša novinarka Tadeja zapustila Športno hišo, je v mikrofon ujela še navijača Matjaža. Kot je dejal, so fantje zadovoljili pričakovanja, tudi navijači pa so dali med tekmo vse od sebe. “Bili smo veseli, da smo lahko tekmo spremljali med publiko in bili bolj glasni,” je pristavil o vzdušju v navijaški coni. O evropskem prvenstvu pa si je upal napovedati le, da bodo fantje dali vse od sebe, mi pa da bomo zadovoljni z rezultatom. “Uspešno bodo branili to, kar so osvojili nazadnje!”

Trenutek, ko pade koš:

Za koga navijamo? Za Slovenijo!

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!