Klinični center: Prostovoljci so dobrodošli

Slovenija 05. Okt 202110:27 > 13:43 5 komentarjev
Zoran Stevanović
Borut Živulovič, Bobo

Potem ko je predsednik vlade Zorana Stevanovića pozval, naj se namesto "razgrajanja na ulicah raje javi za prostovoljca na covidnem oddelku", je organizator protestov dejal, da je strokovnemu vodstvu UKC in NIJZ poslal "že vsaj petdeset mailov, da bi rad šel pomagat". Takih sporočil ne v ljubljanskem kliničnem centru ne na NIJZ niso našli, pravijo pa, da so prostovoljci pri njih dobrodošli.

“Namesto da razgrajate po ulicah, napadate zdravstvene delavce, novinarje in policiste, se javite kot prostovoljci za delo na covidnih oddelkih, delajte tam teden dni brez zaščitne opreme in dokažite Sloveniji, da verjamete v to, kar govorite,” je predsednik vlade Janez Janša zapisal v elektronskem sporočilu Zoranu Stevanoviću, ki poziva na proteste proti vladi in epidemiološkim ukrepom.

Stevanović se je po včerajšnjem obisku pri predsedniku države Borutu Pahorju odzval tudi na ta poziv. “Vsaj petdeset mailov sem že poslal strokovnemu vodstvu UKC in NIJZ, da bi rad šel pomagat na covidne oddelke. V resnici se je vedno zgodilo, da ni nihče nikoli odgovoril, kaj šele, da bi lahko kamorkoli šli,” je dejal Stevanović.

UKC: Prostovoljci so dobrodošli!

Ali njegova izjava drži, smo preverili pri pristojnih na ljubljanskem UKC. Pravijo, da njegovih mailov niso dobili ne strokovna direktorica, ne v. d. generalnega direktorja, ne glavna medicinska sestra, so pa prostovoljci pri njih dobrodošli.

“Če želite pomagati tistim, ki to potrebujejo in narediti nekaj pozitivnega v življenju nekoga drugega, vas toplo vabimo, da se pridružite ekipi prostovoljcev v UKC Ljubljana!” je zapisano na tej povezavi, kjer so tudi kontaktni podatki za vse, ki bi želeli pomagati.

Stevanovićevo trditev smo preverili tudi na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. “Preverili smo različne elektronske naslove (info, korona, direktor, kabinet direktorja, odnosti z javnostjo), toda nismo prejeli nobene elektronske pošte, ki bi jo lahko iz elektronskega naslova pošiljatelja ali podpisa pošiljatelja lahko identificirali z omenjenim gospodom,” so zapisali.

Stevanović nam je v telefonskem pogovoru zatrdil, da je res poslal elektronska sporočila, in obljubil, da nam jih bo posredoval, a da danes najbrž ne bo šlo, ker je preveč zaseden.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje