Urška Klakočar Zupančič v Maroku potrdila dobre odnose med državama

Slovenija 14. Nov 202218:27 0 komentarjev
Urška Klakočar Zupančič
Žiga Živulović jr./Bobo

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič se z delegacijo trenutno mudi na dvodnevnem uradnem obisku v Maroku, kamor jo je povabil predsednik predstavniškega doma kraljevine Rašid Talbi El Alami. Državnika sta danes potrdila odlične odnose med državama in izpostavila letošnjo 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med njima.

Ob tem sta poudarila tudi pomen podpisa memoranduma o soglasju med predstavniškim domom Kraljevine Maroko in DZ RS. Ta predstavlja temelj za prihodnjo krepitev medparlamentarnega sodelovanja, možnost povezovanja parlamentov ter izmenjave mnenj o različnih vprašanjih skupnega interesa na regionalni in mednarodni ravni, so sporočili iz urada predsednice DZ.

Kraljevina Maroko je ključna partnerica EU in pomemben akter v Afriki in Sredozemlju, zato sta se obe strani zavzeli za spodbujanje partnerstev za krepitev medsebojnega razumevanja, stabilnosti in gospodarskega razvoja. Beseda je tekla tudi o politični rešitvi vprašanja Zahodne Sahare, ki mora biti sklenjena v duhu kompromisa in realizma, skladno z resolucijami Varnostnega sveta ZN.

Slovenska delegacija se bo danes v maroškem parlamentu srečala s predsednikom doma svetnikov Kraljevine Maroko Namom Mijaro, na sedežu maroške vlade pa bo Urško Klakočar Zupančič z delegacijo sprejel tudi predsednik maroške vlade Aziz Akhanuh.

Klakočar Zupančič se bo nato v torek z delegacijo ločeno srečala še z ministrom za zunanje zadeve, afriško sodelovanje in maroške izseljence Naserjem Burito ter z ministrico za energetski prehod in trajnostni razvoj Leilo Benali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!