V bližini Bovca izmerili dva šibka potresna sunka

Slovenija 08. Nov 202307:10 > 12:25 0 komentarjev
potres
Foto: PROFIMEDIA

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so nekaj minut pred 23. uro zvečer in okoli 2.30 zjutraj v bližini Bovca zaznali dva šibka potresna sunka.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v torek ob 22.43 izmerili šibek potresni sunek magnitude 1,5. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 75 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini Bovca.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci občin Bovec in Kobarid, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

Spomnimo, da so se tla v bližini Bovca v zadnjih dneh tresla večkrat. Seizmografi so z nedelje na ponedeljek ponoči zaznali potresni sunek magnitude 2,3, nato pa ob 6.11 še potresni sunek magnitude 2,0. Pred tem pa so seizmografi šibek potresni sunek magnitude 1,6 v bližini Bovca izmerili že v petek ob 22.41, v nedeljo nekaj po 14. uri pa dva sunka z magnitudo 1,5.

Treslo se je tudi zgodaj zjutraj

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 2.38 zabeležili še drugi šibek potresni sunek, magnitude 1,3. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini Bovca.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci občine Bovec, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!