V čakalnico ljubljanske urgence postavili knjižnico: “Odziv je zelo dober”

Slovenija 20. Jan 202311:34 3 komentarji
UKC Ljubljana

V čakalnici urgence ljubljanskega Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) so nedavno postavili polico s knjigami. Odziv obiskovalcev urgence je dober.

Na urgenci ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra so v začetku januarja postavili “knjižnico”: majhen kotiček s knjižno polico, polno knjig. Obiskovalci urgence si lahko čakanje tako zdaj krajšajo tudi z branjem romanov, otroških knjig, priročnikov, kuharskih knjig, revij …

Knjižnica UKCL
UKC Ljubljana

Kot so nam pojasnili v UKC Ljubljana, knjižnice niso postavili zaradi dolgih čakalnih vrst, ki smo jim bili lahko priča konec lanskega leta. Knjige namreč niso poglavitno namenjene obolelim in poškodovanim, ki so velikokrat v prevelikih bolečinah, da bi sploh lahko uživali ob branju.

Knjižnica je namenjena svojcem in spremljevalcem ter tistim pacientom, ki niso hudo ogroženi ali ki v čakalnici preprosto čakajo na izvid ali pregled. Nekateri morajo iz najrazličnejših razlogov v čakalnici preživeti več ur; ti so hvaležni za vsako stvar, ki prežene dolgčas. Ljudje po knjigah, kot so nam še povedali v UKC, radi posežejo, odziv pa je bil do sedaj zelo dober.

Preberite še: Noč na urgenci: “Tako mirne kot tokrat v zadnjih desetih letih še ni bilo”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje