V celjski bolnišnici soglasno imenovali novega direktorja

Slovenija 24. Mar 202317:05 0 komentarjev
splošna bolnišnica Celje
Foto: BOBO

Na današnji seji sveta zavoda celjske bolnišnice so člani za direktorja bolnišnice soglasno imenovali Dragana Kovačića, za strokovnega direktorja pa Radka Komadino. Oba sta vlogi doslej opravljala kot vršilca dolžnosti. K imenovanju direktorja mora zdaj dati soglasje še vlada.

Člani sveta zavoda celjske bolnišnice so na današnji seji za direktorja bolnišnice soglasno imenovali Dragana Kovačića, ki je bil od novembra lani vršilec dolžnosti direktorja. Za strokovnega direktorja pa so imenovali prav tako dosedanjega vršilca dolžnosti Radka Komadino. K imenovanju direktorja mora zdaj dati soglasje še vlada.

Na razpis za prosto delovno mesto direktorja sta sicer prispeli dve pravilni in popolni vlogi, za strokovnega direktorja pa ena. Potem ko so vsi kandidati danes predstavili svoje programe, so člani sveta z glasovanjem izbrali direktorja in strokovnega direktorja.

Celjska bolnišnica je ostala brez vodstva s polnim mandatom novembra lani. Svet zavoda je takrat zaradi zamenjave identitete dveh bolnikov na celjski urgenci razrešil direktorja bolnišnice Aleksandra Svetelška in strokovnega direktorja Franca Vindišarja. Namesto Svetelška so kot vršilca dolžnosti direktorja takrat imenovali Kovačića, Vindišarja pa je kot vršilec dolžnosti nasledil Komadina.

Septembra je namreč prišlo do zamenjave identitete dveh bolnikov, ki so ju z istim reševalnim vozilom pripeljali iz doma upokojencev. Med zdravljenjem je eden od bolnikov umrl, zaradi zamenjave identitete pa so bili o smrti obveščeni svojci napačnega bolnika. Za napačno identifikacijo so izvedeli šele, ko so umrlega že pokopali.

Izredni strokovni nadzor v bolnišnici je pokazal, da je do zamenjave bolnikov prišlo v triažnem prostoru urgentnega centra celjske bolnišnice ob predaji bolnikov med reševalcema ZD Sevnica v triažo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!