Padali temperaturni rekordi: segrelo se je tudi nad 31 stopinj Celzija

Slovenija 14. Apr 202416:16 > 20:36 0 komentarjev
Pomlad
Foto: PROFIMEDIA

Nedelja je bil dan temperaturnih rekordov. Agencija za okolje je v več kot 40 krajih izmerila novo najvišjo aprilsko temperaturo. A pozor, toplih dni bo kmalu konec, že v torek se bo občutno ohladilo.

Danes je bil dan temperaturnih rekordov, saj v nekaterih delih države aprila še nismo izmerili tako visokih temperatur.

Po podatkih Agencije za okolje je bilo najtopleje v Metliki, kjer so izmerili 31,8 stopinje Celzija. Temperature so 30 stopinj presegle še na osmih drugih postajah, med njimi na letališču Cerklje ob Krki, Dobličah pri Črnomlju, Podčetrtku, Mariboru in Novem mestu.

V objavi na družbenem omrežju je agencija tudi zapisala, da je nov temperaturni rekord zabeležila v 42 krajih po Sloveniji. Kljub temperaturnemu razvajanju pa se kmalu obeta bolj hladno in mokro vreme.

V torek zjutraj bo na severu države začelo deževati. Dež se bo nato čez dan razširil do juga države, spremljala pa ga bosta grmenje in izrazita ohladitev.

Temperatura se v sredo zjutraj predvidoma ne bo spustila pod nič stopinj Celzija, čez dan pa bo med 10 in 12 stopinj Celzija.

“Tudi v drugi polovici tedna pričakujemo plohe, jutranje temperature bodo predvidoma med nič in pet stopinj Celzija, čez dan pa bo med 10 in 15 stopinj,” je povedal dežurni meteorolog Brane Gregorčič.

Meja sneženja se bo na Notranjskem in Kočevskem spustila do 500 metrov nadmorske višine, drugje predvidoma do 700 metrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!