Urša in Nika o receptu za nervozo: “Glasba naju je rešila”

N1 video 12. Feb 202218:02 > 20:53 0 komentarjev
Nika Križnar in Urša Bogataj
Uroš Skaza

V domovino so se vrnili prvi olimpijci, ki so navdušili na olimpijskih igrah v Pekingu. Olimpijski komite Slovenije je smučarskim skakalkam in deskarjem pripravil sprejem v Kranjski Gori, navijači pa so ga lahko spremljali preko spleta.

Na sprejemu so najprej sprejeli ekipo slovenskih smučarskih skakalk: zlato Uršo Bogataj, bronasto Niko Križnar, Emo Klinec in Špelo Rogelj.

Na vprašanje, ali se je Urša Bogataj že navadila na status olimpijske prvakinje, je odgovorila: “Kaj pa vem … Verjetno se bom bolj zavedala malo kasneje, po par letih.”

Križnar je bila individualne medalje bolj vesela kot ekipne zlate. Ekipna medalja je bila namreč od slovenskega skakalnega tabora dokaj pričakovana, je rekla.

Kako sta Bogataj in Križnar v Pekingu premagovali nervozo, je na sprejemu zaupala Nika Križnar. “Še med tekmo se nama je pelo, glasba naju je rešila,” pripoveduje:

O uspeh skakalk je nekaj povedal tudi glavni trener slovenskih skakalk Zoran Zupančič. Priznal je, da je bilo ekipo situacije zelo strah: “V Peking smo prišli po težki poti. Tudi tam nas je bilo strah. Hrana je bila slaba, ampak domov smo prišli veliko težji,” se je pošalil.

Nika Križnar in Urša Bogataj Nika Križnar in Urša Bogataj
Uroš Skaza
Glorija Kotnik Glorija Kotnik
Uroš Skaza
Sprejem za olimpijce Sprejem za olimpijce
Uroš Skaza
Nika Križnar in Urša Bogataj Nika Križnar in Urša Bogataj
Uroš Skaza
Glorija Kotnik Glorija Kotnik
Uroš Skaza

“Ne bom še enkrat četrta”

V Kranjsko Goro je v spremstvu očeta in trenerja prišla tudi prejemnica bronaste medalje, deskarka Glorija Kotnik. Priznala je, da njena medalja trenutno vsepovsod potuje z njo, a da bo zagotovo našla primerno mesto v njenem domu.

O tekmi, kjer je osvojila kolajno, je povedala: “Zagotovo je bila to tekma mojega življenja. Je pa bila ena velika razlika v tem, da sem na vseh prejšnjih tekmah občutila neko tesnobo, strah – nisem uživala. Tukaj sem pa res uživala in mislim, da se je to res videlo na taki vožnji.” O kolajni do tretjega mesta ni razmišljala, je priznala. “Želela sem le dati vse od sebe in pokazati, kaj zmorem in znam. Ob tisti vožnji za tretje mesto pa sem si na štartu rekla, da ne bom še enkrat četrta in to je bilo to,” je dodala.

Mastnak se je pred igrami zavedal svojega potenciala

Sprejem se je nadaljeval za deskarja Tima Mastnaka, ki je v Slovenijo prišel s srebrno olimpijsko kolajno. “Če si četrti v skupnem seštevku svetovnega pokala pred olimpijskimi igrami in na zadnji tekmi pred olimpijskimi igrami drugi, se zavedaš tega, da si sposoben osvojiti medaljo,” je povedal o svojem uspehu.

Enzo Smrekar: Hvala za odrekanje in napore, hvala, ker nas razveseljujete

“Vedno, kadar moram spregovoriti o takem dogodku, iščem besede, ki bi poudarile tisto, kar je bilo storjeno, kar ste naredili in za kar ste trenirali in izpolnili svoje cilje. Hvala vam za vse to. Verjamem, da to niso zadnji rezultati, ki so se zgodili na teh igrah,” je športnike nagovoril predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.

“Hvala za to, da ste svojo mladost namenili tem prekrasnim športom. Hvala za vse odrekanje, za vse težke trenutke, napore, treninge in hvala, da nas razveseljujete s tako lepimi rezultati,” pa se jim je zahvalil predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar.

“Verjamem, da ko ste se vrnili nazaj, da ste opazili, kakšna evforija poteka v Sloveniji zaradi vaših rezultatov. To je zelo pomembno, ker je to eden tistih redkih trenutkov, ko smo Slovenci in Slovenke združeni,” je še dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!