Tako se je v državnem svetu zlomil govorniški pult: “Jaz nisem nič kriv” (VIDEO)

Slovenija 28. Feb 202417:20 4 komentarji

Predlog državnih svetnikov, ki so predlagali zahtevo za odreditev parlamentarne preiskave v zadevi Gen-I in Robert Golob, ni bil sprejet, saj je državni svet z 18 glasovi za in 15 glasovi proti izglasoval preložitev razprave. Prerekanje državnih svetnikov pa je bilo tako goreče, da je v dvorani celo razpadel govorniški pult. Državnemu svetniku, ki se je nanj naslonil, je ob tem ušla kletvica in trditev: "Jaz nisem nič kriv." Čeprav so situacijo poskušali rešiti z lepilnim trakom, je po prekinitvi pult popustil še enkrat.

Dogajanje v državnem svetu je to sredo kar pestro. Med drugim je razpadel celo govorniški pult – bolje rečeno, popustil je pod težo državnega svetnika Matjaža Štolfe, ki se je nanj preveč naslonil, pri tem pa ga odlomil. Pri tem je zaklel in dodal, da ni nič kriv. Dvorana je padla v smeh, svetnik pa je nesrečo opravičil z besedami, da “imajo danes očitno res težke teme”.

Svetnik Matjaž Švagan, ki je bil naslednji na vrsti za predstavljanje svojih argumentov, je moral pult lastnoročno držati skupaj. “Matjaž, res si odlomil,” je ob tem v smehu nagovoril svojega kolega, potem pa dodal še, da ga bodo zdaj obravnavali kot sokrivca za odlomljen pult, saj sta s Štolfo soimenjaka. Ko je Švagan odšel izza govorniškega pulta, so ga s sivim lepilnim trakom prilepili nazaj.

Matjaž Švagan
Matjaž Švagan (Foto: Posnetek zaslona/Državni svet)

Po krajši prekinitvi se je govorniški pult spet vdal pod težo razprave.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje