V dveh tednih bo znano, kdo bo oživil dogajanje ob Ivarčkem jezeru

Slovenija 12. Jul 202315:46 0 komentarjev
Ivarčko jezero
Občina Ravne na Koroškem

Na povabilo Občine Ravne na Koroškem za najem zemljišč ob Ivarčkem jezeru, kjer bi najemniki izvajali gostinsko, športno in prireditveno dejavnost, je občina prejela devet ponudb. Najpozneje v dveh tednih bo znano, s kom bo sklenila pogodbo, so pojasnili na občini. Medtem za nakup dela nepremičnin nekdanjega vrtca Marjetka ni bilo ponudb.

Občina Ravne na Koroškem je nedavno z lastnikom Ivarčkega jezera sklenila pogodbo za petletni najem dobrih 60.000 kvadratnih metrov velikega območja jezera z okolico. Ker si želi tam ponovno obuditi dogajanje, išče interesente za izvajanje gostinske, športno-rekreacijske in turistične dejavnosti ter za organiziranje prireditev na prostem.

Potencialnim interesentom je po simbolični ceni en evro (plus DDV) na leto ponudila možnost najema tudi posameznega dela zemljišča, obdobje najema pa je največ pet let. Kot omenjeno, je prejela devet ponudb, na občini pa pričakujejo, da bo Ivarčko jezero zaživelo, so na občini zapisali za STA.

Občina sama oz. prek svojega komunalnega podjetja medtem skrbi za urejenost območja. Nedavno je bila opravljena košnja, očiščeno jezero, nameščene opozorilne table in popravljena ograja ob vhodu. Nameščena so tudi kemična stranišča, očistili so tudi robnike in vsa tri parkirišča ter namestili koše za smeti, je občina objavila na svoji spletni strani.

V mesecu maju pa je občina objavila javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin na območju nekdanjega vrtca Marjetka. Občina prodaja posamezne dele stavbe, ki predstavljajo stanovanji in prostore nekdanjega vrtca s pisarniškim delom, ter pripadajoče zemljišče v skupni izmeri dobrih 2100 kvadratnih metrov.

Nepremičnine, pri čemer je objekt potreben temeljite obnove, so v neposredni bližini centra Raven in v bližini starega mestnega jedra. Izhodiščna cena je bila določena pri 170.000 evrih, cena pa ni vključevala 22 odstotkov davka na dodano vrednost, ki ga plača kupec. Kot omenjeno, občina na javno objavo v roku, ki se je iztekel 6. julija, ni prejela nobene ponudbe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!