V Kopru v reko iztekel refošk: voda se je obarvala rdeče

Slovenija 13. Sep 202320:59 9 komentarjev
Iztekanje vina v reko Badaševico
Elen Batista Štader/TVS

Po poročanju TV Slovenija je skozi jašek v strugo reke Badaševice v Kopru odtekla večja količina rdečega vina. To so za N1 potrdili na PU Koper in povedali, da so bili na ogledu kraja tudi kriminalisti, ki so vzeli vzorce.

V torek popoldne so v Kopru opazili razlivanje refoška v staro strugo reke Badaševice, poroča TV Slovenija. Strokovnjaki bližnjega naravnega rezervata Škocjanski zatok opozarjajo, da je onesnaženje več kot resno.

Na PU Koper so za N1 potrdili, da so bili o tem obveščeni in da so bili na kraju dogodka tudi kriminalisti, ki so opravili ogled in vzeli vzorce. Več o primeru za zdaj ni znano.

V koprskem podjetju Aqua Lab, ki vzdržuje primerno raven kisika v reki, pravijo, da ni prvič, da se je pred trgatvijo v reki pojavilo vino.

Iztekanje vina v reko Badaševico Iztekanje vina v reko Badaševico
Elen Batista Štader/TVS
Iztekanje vina v reko Badaševico Iztekanje vina v reko Badaševico
Elen Batista Štader/TVS

Medtem v podjetju Vinakoper pri pregledu svojih iztočnih kanalov niso ugotovili posebnosti, poroča TV Slovenija. Še vedno ni jasno, od kod priteka vino, smo se pa z vprašanji na Vinakoper obrnili tudi na N1. Odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Spomnimo, pred kratkim se je ulica portugalskega mesta São Lourenco do Bairro obarvala rdeče, potem ko se je iz dveh cistern po nesreči razlilo 2,2 milijona litrov vina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje