V Ljubljani se zapira točka za hitro testiranje

Koronavirus 18. Mar 202214:37 > 15:19 0 komentarjev
Sprememba režima testiranje
Borut Živulović/BOBO

Od naslednjega tedna se v Ljubljani zapira mesto za hitro testiranje na Pogačarjevem trgu. Odvzem tako hitrih kot PCR-brisov se bo še naprej izvajal na vstopni točki Zdravstvenega doma Ljubljana v Stanežičah.

Z naslednjim tednom se točka za hitro testiranje na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zapira, so sporočili iz ZD Ljubljana. Kot so še dodali, bo odvzem brisov, tako HAGT kot PCR, še naprej mogoč na vstopni točki ZD Ljubljana v Stanežičah.

Število okuženih v Sloveniji zadnje dni ponovno narašča. V četrtek so pristojni ob 1.428 opravljenih PCR-testih in 11.841 hitrih testih v Sloveniji potrdili 2.979 okužb s koronavirusom, kažejo podatki NIJZ. To je 754 potrjenih primerov več kot prejšnji četrtek. Po oceni NIJZ je v državi 31.081 primerov aktivne okužbe, kar je 1.213 več kot dan pred tem.

Kljub rasti okužb pa zaostritve ukrepov niso predvidene. Kot je za N1 dejala vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar, zaostritev ukrepov trenutno ni potrebna. Napovedala je še, da bi lahko, ko se bodo razmere dovolj izboljšale, tudi v trgovinah bili brez mask.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!