V Ljubljani ta vikend motena ali prekinjena oskrba s toploto

Slovenija 21. Okt 202111:42
Radiator
PROFIMEDIA

Od petka ponoči do nedelje zjutraj bo v nekaterih delih Ljubljane motena ali celo prekinjena oskrba s toploto.

Zaradi posega pri gradnji plinsko-parne enote bo lahko ta konec tedna v Ljubljani, še posebej na območju Šentvida, Viča, severnega Bežigrada in Most, motena ali celo prekinjena oskrba s toploto, so sporočili iz Energetike Ljubljana. Poseg bo potekal od petka ponoči do nedelje zjutraj, so pojasnili in uporabnike prosili za razumevanje.

V Energetiki Ljubljana vse uporabnike toplote naprošajo, da od petka ponoči do nedelje zjutraj predvidijo možnost prekinitve oskrbe s toplote zaradi zahtevnega posega pri gradnji nove plinsko-parne enote. “Žal je ta faza gradnje nastopila zdaj, ko je že hladneje, vendar samega posega ni možno prilagajati dejanskim potrebam uporabnikov toplote,” so pojasnili.

Možno tudi povečanje hrupa

Zaradi zagona naprav bo v soboto med 18. in 22. uro tudi možnost povečanja hrupa v okolici enote Termoelektrarne-toplarne Ljubljana (TE-TOL) v Mostah.

Navedena dela so po pojasnilih podjetja vezana na izvedbo trenutno največje energetsko-okoljske naložbe, s katero bodo iz Ljubljane že prihodnje leto umaknili večino premoga. Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, se zavedajo, da je vsaka daljša prekinitev oskrbe s toploto zelo moteča, zato se vsem odjemalcem, ki v času gradnje ne bodo imeli toplote ali sanitarne tople vode, opravičujejo za nevšečnosti in jih prosijo za razumevanje.

Za podrobnejše informacije so uporabnikom na voljo dežurna služba na številki 01 5889 537, lahko pa se nanje obrnejo tudi prek spletne pošte na naslov [email protected].