V Murski Soboti zavrelo zaradi mačke. Občina lastnika postavila pred vrata

Slovenija 15. Sep 202312:22 6 komentarjev
Mačka
PROFIMEDIA

V Prekmurju je precej debelih pogledov povzročil dopis, v katerem je stanovanjski sklad murskosoboške občine najemnika, ki ima mačko, pozval, naj "mačko odda ali pa naj se skupaj z njo izseli iz bivalne enote za starejše". Zakaj se je stanovanjski sklad odločil za to nenavadno potezo in kaj se bo zgodilo z najemnikom ter njegovo štirinožno prijateljico?

Pred dnevi je na družbenih omrežjih zakrožil dopis Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota in povzročil precej nejevolje med ljubitelji domačih živali.

Sklad je najemniku, ki ima mačko in biva v prostorih večstanovanjske hiše v Murski Soboti, ponudil dve možnosti: mačko naj odda društvu za zaščito živali ali nekomu, ki bo zanjo skrbel, oziroma naj se skupaj z domačo živaljo izseli iz bivalne enote za starejše.

Na javni stanovanjski sklad so se že lani s pritožbami obrnili nekateri stanovalci, rekoč, da je lastnik mačko v stavbo prinesel brez soglasja in da zanjo ne skrbi ustrezno, predvsem so mu očitali pomanjkanje mačje higiene, je za N1 pojasnila Andreja Kuhar, svetovalka za stanovanjske zadeve na murskosoboški občini.

Zdaj so se stanovalci ponovno pritožili in stanovanjski sklad pozvali, naj ukrepa. V začetku septembra letos je tako občina najemnika znova pozvala, naj upošteva pravila.

Kot je povedala Kuhar, najemnik z mačko živi v večstanovanjski hiši, ki velja kot bivalna skupnost za starejše. Zato za stanovalce, ki si delijo kuhinjo, pralnico in nekatere druge prostore, velja posebni hišni red. “Najemniki so bili pred vselitvijo seznanjeni s tem, da hišni ljubljenčki v tej skupnosti niso dovoljeni. V vseh naših ostalih stanovanjih so živali dovoljene,” je dodala Kuhar.

A kot pravijo, se s pogovorom marsikaj lahko reši. Po navedbah Kuhar so minuli četrtek stanovalci skupaj s pomurskim društvom za zaščito živali sklenili, da lastnik z mačko v hiši vendarle lahko ostane, “a pod določenimi pogoji, kar so tudi potrdili z zapisnikom”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje