V ponedeljek po brezplačno pravno pomoč

Slovenija 13. Dec 202118:10 0 komentarjev
Pravniki
PROFIMEDIA

Že enajsto leto zapored bodo odvetniki v ponedeljek v odvetniških pisarnah, preko telekomunikacijskih in videokonferenčnih povezav, pa tudi v prostorih mestne hiše v Ljubljani in Kopru nudili brezplačno pravno pomoč.

Odvetniki bodo v ponedeljek že 11. leto zapored organizirali Dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Takrat bodo nudili brezplačno pravno svetovanje v odvetniških pisarnah, preko telekomunikacijskih in videokonferenčnih povezav, pa tudi v prostorih mestne hiše v Ljubljani in Kopru, so danes sporočili iz Odvetniške zbornice Slovenije.

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim zbornica obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev, so navedli v sporočilu za javnost.

V ljubljansko in koprsko mestno hišo brez prijave

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni treba predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v mestni hiši v Kopru in Ljubljani.

Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe pa bodo objavili na spletni strani zbornice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!