V postojnski porodnišnici lažno novico o smrti dojenčkov označili za grozljivo

Slovenija 04. Dec 202118:16 0 komentarjev
Porodnišnica Postojna
Sebastijan Ženko/Google maps

Po družbenem omrežju Facebook se je v preteklih dneh širila lažna novica, da naj bi v postojnski porodnišnici umrli štirje novorojenčki cepljenih mamic. V porodnišnici Postojna so že sporočili, da gre za povsem izmišljeno informacijo in da jo v celoti zavračajo. Predsednik sveta zavoda postojnske bolnišnice Uroš Petohleb je tovrstno širjenje lažnih informacij označil za nizkotno in sramotno dejanje.

Po Facebooku je zaokrožila lažna informacija, da naj bi v postojnski porodnišnici pred dvema tednoma umrli štirje novorojenčki cepljenih mamic. Tisti, ki so ta lažni podatek delili, so zapisali, da je novica zavita v skrivnost.

Lažna novica
Objava lažne novice/Facebook

V porodnišnici Postojna lažne informacije v celoti zavračajo

Da gre za povsem izmišljeno zgodbo, so poudarili v porodnišnici Postojna. Kot so zapisali, zgodbo, ki kroži po Facebooku, v celoti zavračajo. “Smo porodnišnica, v kateri zaposleni svoje delo opravljamo s srcem in dušo, predvsem pa na najvišjem strokovnem in profesionalnem nivoju, zato nas take grozljive in lažne zgodbe globoko prizadenejo,” so se odzvali v kolektivu porodnišnice.

porodnišnica
Facebook/Porodnišnica Postojna

Da gre za sramotno in nizkotno dejanje, je širjenje lažnih informacij na svojem Facebooku označil tudi Uroš Petohleb, predsednik sveta zavoda postojnske bolnišnice. “Kot predsednik sveta zavoda bolnišnice Postojna sem prizadet in užaloščen. Smo najboljša porodnišnica in bolnišnica za ženske bolezni v Sloveniji, naš kolektiv si ob vsem, kar daje od sebe za svoje bolnice, tega res ne zasluži,” je poudaril.

Pred dnevi so sicer na Facebookovi strani postojnske porodnišnice delili objavo Aleksandra Merla, priznanega specialista ginekologa in porodničarja ter dolgoletnega vodjo porodnišnice Postojna. Ta je v apelu prosil ljudi, da resno razmislijo in zaupajo zdravstvenim delavcem. “Vse delamo v korist naših pacientov, ljudi in ne vidim razloga za paniko, omalovaževanje teh zadev, ki jih medicina nadgrajuje, študira in podobno. Tako da to ni neko šalabajzerstvo. Absolutno apeliram: Cepljenje je zdaj trenutno edina rešitev,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!