V spomin na Benjamina za otroke z rakom zbrali več kot 6 tisoč evrov

Slovenija 10. Nov 202212:28
Facebook/Društvo Junaki 3. nadstropja

Junaki 3. nadstropja so prek Facebooka sporočili, da so dobili prav posebno donacijo. V stik z njimi je namreč družina fanta, ki je nedavno umrl zaradi raka, na njegovem pogrebu pa so zbirali donacije za otroke, obolele za rakom. Na koncu se je nabralo več kot šest tisoč evrov.

Rak ne izbira. Tako je ta huda bolezen doletela tudi mladega Benjamina, pred katerim je bilo še vse življenje. V društvu Junaki 3. nadstropja so na Facebooku zapisali, da je boleča izguba Benjaminovo družino navdahnila k plemenitemu dejanju, in upajo, da bo temu vzoru sledil še kdo. Družina se je namreč odločila, da bo na njegovem pogrebu zbirala denar za otroke, obolele za rakom. Odziv je bil izjemen, saj je zbrala kar 6.600 evrov, celoten izkupiček pa je romal k Junakom 3. nadstropja. Gre za društvo staršev otrok, ki jih zdravijo na oddelku za otroško hematologijo in ontologijo.

“Naš Benjamin je bil čudovit mlad fant, ki je življenje zajemal z veliko žlico. Lahko bi rekli, da se mu je zares mudilo živeti in v svojih 26 letih življenja je storil veliko dobrega ter osrečil mnogo ljudi. Človek globlje debate in pogovora, ne samo nekaj na hitro. Narejen na svoj način, umetniški in zasanjan. A poln idej in življenja. Zaljubljen v glasbo. Preprost in pošten, priljubljen, spoštljiv. Vedno dobrosrčen, s pozitivnim nasmehom na obrazu, v iskanju sreče in zadovoljstva … zase? Mogoče. Za druge? Vsekakor, vedno,” je ob predaji denarja zapisala Benjaminova družina.

“In če bi ga zdaj vprašali, kaj narediti s tolikšno vsoto denarja, bi zagotovo iskal in našel pravi namen. Za vse boreče se junake in junakinje – Junake 3. nadstropja? To bi se mu zdela odlična ideja. In vedno, čisto vedno, je v ljudeh iskal najboljše. Ker tudi ko se na prvi pogled ne zdi vse lepo, se velikokrat izkaže, da je drugače. Saj bistvo je očem skrito,” je dodala.

“Iz dna srca se zahvaljujemo za donacijo, ki jo bomo namenili za direktno finančno pomoč družinam otrok z rakom, ki jih je ta bolezen prizadela v zadnjem letu,” pa so ob plemeniti potezi zapisali v društvu Junaki 3. nadstropja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.