V ukrajinski vojski odkrili kršitve: izginilo tudi za 1,2 milijona evrov hrane

Slovenija 29. Jan 202412:54 6 komentarjev
Ukrajinski vojaki
Ukrajinski vojaki (Foto: PROFIMEDIA)

Ukrajinski vojaki vse pogosteje opozarjajo na pomanjkljivosti pri opremi in zalogah. Obrambno ministrstvo se je zato odločilo za inšpekcijo, ta pa je pokazala več kršitev in napak. Med drugim je izginilo za 1,2 milijona evrov hrane.

“Zabeležili smo prekrške in obravnavamo vsak primer posebej,” je ukrajinski obrambni minister Rustem Umerov zapisal v izjavi na družbenem omrežju Facebook.

Ministrstvo za obrambo je prejelo več pritožb oboroženih sil glede pomanjkanja zalog pri enotah, ki se borijo na vzhodni fronti. Ugotovili so tudi pomanjkljivosti v kakovosti in količini hrane. Iz poročila je razvidno, da je izginila zaloga hrane v vrednosti več kot 1,2 milijona evrov. Zaradi incidentov so tako že zamenjali dobavitelja za nekatere vojaške enote.

V zadnjem času so v Ukrajini zabeležili več korupcijskih škandalov, povezanih z ministrstvom za obrambo in vojsko. Obrambni minister je opozoril tudi na škandal z goljufijami, ki so jih razkrili na ministrstvu, kjer so nekdanji in sedanji uradniki za nabavo artilerijskega streliva poneverili več deset milijonov evrov. Umerov je zagotovil, da so v tem primeru sredstva že vrnili v proračun.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje