V ZD Murska Sobota opozorili na zlorabo identitete

Slovenija 29. Nov 202217:07 0 komentarjev
ZD MURSKA SOBOTA
GOOGLE MAPS

Zaposleni v enotah zobozdravstvene dejavnosti Zdravstvenega doma (ZD) Murska Sobota so občino in policijo seznanili s sumom kaznivega dejanja ponarejanja listin, zlorabe identitete in blatenja ugleda zavoda. Vse to očitajo anonimnežu, ki je ministrstvu za zdravje poslal prijavo domnevnih nepravilnosti v zavodu, podkrepljeno z lažnimi izjavami.

Kot so pojasnili v zdravstvenem domu, je nedavno minister za zdravje Danijel Bešič Loredan prejel prijavo o domnevnih nepravilnostih v zobozdravstveni dejavnosti njihovega zavoda, podkrepljena z listinami in izjavami ter podpisana s “Kolektiv zobne ambulante ZD Murska Sobota”.

A v zdravstvenem domu trdijo, da gre v prijavi za lažne navedbe, izmišljene izjave in ponarejene listine. Vseh 37 zaposlenih v enotah zobozdravstvene dejavnosti se namreč od prijave in priloženih izjav v celoti distancira in dejanje obsoja, so navedli.

Dodali so, da je v zvezi s poneverbami skupina zaposlenih že obvestila pristojno ministrstvo, prav tako pa tudi podala prijavo zoper neznanega storilca na Policijsko upravo Murska Sobota. Okoliščine, ki bi utegnile razkriti identiteto anonimneža, so v fazi preiskovanja, so še sporočili iz Zdravstvenega doma Murska Sobota.

Ob tem so dodali, da je bil zdravstveni dom “v preteklosti že deležen anonimnih obtožb, ki so se po zaključenih preiskavah izkazale za povsem neutemeljene in neupravičene”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!