Srebrni odbojkarji pozdravili navijače in z njimi zapeli slovensko himno

Slovenija 20. Sep 202117:02 > 18:22

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je potekal sprejem srebrnih slovenskih odbojkarjev, ki so se zjutraj vrnili s finala evropskega prvenstva v Katovicah. Fantje so se zahvalili navijačem za podporo, na koncu pa so v en glas še zapeli slovensko himno, ki je na sobotnem polfinalu proti Poljakom sprva umanjkala.

Danes zjutraj so se domov s Poljske vrnili srebrni odbojkarji. Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je ob 17. uri zbrala množica navijačev, ki so prišli pozdraviti fante, mnogi med njimi opremljeni s slovenskimi zastavami.

Sprejem je otvoril slovenski bend Joker Out s pesmijo Umazane misli, dvajset minut čez peto uro pa so z avtobusom pripeljali tudi slovenske odbojkarje, ki so s prihodom na oder navdušili zbrane.

Navijače je najprej pozdravil kapetan Tine Urnaut, ki ga je povezovalec programa vprašal, kaj je imel na sobotni tekmi s Poljakom Michalom Kubiakom. “Nekaj je hotel biti pameten, pa se je hitro utišal po koncu tekme,” je z nasmehom povedal fant, ki ga je izvršni direktor ACH Volley Aleš Jerala označil za vezivo odbojkarske reprezentance.

“Biti športnik v Sloveniji je res nekaj neverjetnega. Težko najdem besede, s katerimi bi se vam zahvalil. Ne le moji fantje, vsi športniki to čutijo. Če je kdo športni narod, smo to mi,” je povedal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret. 

Na koncu, ko je vsak izmed fantov povedal nekaj besed in se zahvalil navijačem za vso podporo skozi prvenstvo in na današnjem sprejemu, so skupaj zapeli še slovensko himno. Na polfinalni tekmi s Poljsko v soboto so namreč po pomoti predvajali srbsko himno. Prekinili so jo šele po žvižgih slovenskih navijačev in posredovanju uradnega napovedovalca.

Odbojkarji so si po končanem programu na odru kljub utrujenosti zaradi celotnega prvenstva in dolge poti vzeli še čas za navijače. Mnogim so namenili nekaj besed in avtograme ter se z njimi fotografirali.

V oddaji N1 STUDIO si lahko preberete, kako je polfinalno tekmo s Poljaki doživljal oče kapetana reprezentance Adi Urnaut in kaj je sinu po tekmi rekla njegova mama. O prihodnosti reprezentance, nadaljnjih ciljih in tem, ali bo Alberto Guiliani ostal selektor, pa je spregovoril izvršni direktor ACH Volley Aleš Jerala.

Sprejem odbojkarjev Sprejem odbojkarjev
Borut Živulović/BOBO
Sprejem odbojkarjev Sprejem odbojkarjev
Borut Živulović/BOBO
Sprejem za srebrne odbojkarje Sprejem za srebrne odbojkarje
Borut Živulović/BOBO
Sprejem za srebrne odbojkarje Sprejem za srebrne odbojkarje
Borut Živulović/BOBO