Več vladnih kadrovskih odločitev v javnih zdravstvenih zavodih

Slovenija 21. Dec 202317:07 0 komentarjev
Slovenski grb
Foto: Bor Slana/BOBO

Vlada je na današnji seji dala soglasje k imenovanju Milene Kramar Zupan in Darje Kramar na čelo splošnih bolnišnic Novo mesto in Topolšica. Imenovala je tudi direktorja javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke, to mesto bo zasedel Momir Raduliović, in člane sveta zavoda za presaditve organov in tkiv Slovenija transplant.

Vlada je dala soglasje k imenovanju Milene Kramar Zupan na mesto direktorice Splošne bolnišnice Novo mesto za mandatno dobo štirih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Mandat nastopi z novim letom.

Prav tako je ministrska ekipa potrdila imenovanje Darje Kramar na mesto direktorice Splošne bolnišnice Topolšica za mandatno dobo štirih let, izhaja iz sporočila po seji vlade.

Vlada je danes imenovala tudi člane sveta zavoda za presaditve organov in tkiv Slovenija transplant, in sicer Mojco Dobnik, Karmen Leban Polanc, Nenada Kondića in Dragico Vrkič Kozlan kot predstavnike ustanovitelja za mandatno dobo štirih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Kot predstavnik zavarovancev je bil v svet zavoda imenovan Igor Velušček, in kot predstavnica uporabnikov Breda Božnik.

Prav tako je vlada izdala odločbo o imenovanju Momirja Radulovića za direktorja javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke, in sicer za mandatno dobo petih let. Mandat bo nastopil z novim letom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!