VIDEO: Kako sta romunska spartana na Krasu odvrgla kontejnerje z vodo

Slovenija 23. Jul 202217:43 > 21:01 8 komentarjev

V Slovenijo sta na pomoč pri gašenju požarov na Krasu prileteli dve romunski letali spartan. Prav takšno letalo bo Slovenija po napovedih poveljnika Civilne zaščite Srečka Šestana dobila naslednje leto. V posnetkih poglejte, kako je potekalo polnjenje kontejnerjev z vodo na Brniku in kako je potekalo samo gašenje.

Na Krasu se gasilci še vedno borijo z obsežnim požarom. Na pomoč so danes iz Romunije v Slovenijo priletela tri letala, in sicer dva spartana in letalo herkules, ki bo v podporo. Letalo spartan ima na krovu šest do sedem kontejnerjev s skupno kapaciteto šest tisoč litrov vode. Med letom jih z letala odvržejo, in ker so razgradljivi, se v zraku razletijo ter tako ustvarijo oblak vodnih kapljic. Prav takšno letalo bo Slovenija dobila prihodnje leto, je v ponedeljkovih Odmevih napovedal poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan.

V posnetku zgoraj poglejte, kako sta spartana odvrgla vodo, v posnetku spodaj pa, kako je na Brniku potekalo polnjenje kontejnerjev, preden sta romunski letali poleteli nad kraško požarišče.

Kako je na Brniku potekalo polnjenje kontejnerjev:

Kako sta odvrgla vodo (posnetek od daleč):

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje