Mesec: Tomić je zaupanje delno izgubila tudi zaradi afere ivermektin

Slovenija 19. Jan 202215:57 > 20. Jan 2022 10:39 22 komentarjev
Violeta Tomić, Luka Mesec
BOBO

Violeta Tomić je izstopila iz Levice, v njeni poslanski skupini pa za zdaj ostaja. To je sicer drugi odhod iz te stranke v zadnjem tednu dni. Prejšnji teden je iz Levice izstopil poslanec Željko Cigler, ki je prestopil v poslansko skupino SD. Tomić zapušča Levico zato, ker je stranka na državnozborskih volitvah ni več želela kandidirati v okraju Ljubljana Center. Po informacijah N1 je koordinator Levice Luka Mesec članstvu nocoj med drugim pojasnil, da so to odločitev v stranki sprejeli tudi zaradi delne izgube zaupanja, nenazadnje zaradi afere ivermektin.

Poslanka Violeta Tomić je danes izstopila iz Levice. V stranki poudarjajo, da bo do konca mandata ostala članica njihove poslanske skupine, sama pa pravi, da se bo o svojem nadaljnjem delu v poslanski skupini odločila v prihodnjih dneh.

Pred odhodom iz stranke je Tomić za Večer že razkrila, da na aprilskih volitvah na listi Levice ne bo kandidirala. Kot razlog je navedla, da so ji ponudili možnost kandidature v Mariboru, a je ponudbo zavrnila, saj že več kot 40 let živi v Ljubljani.

V Levici poudarjajo, da je izvršni odbor ob sestavljanju kandidatne liste za državnozborske volitve odločil, da Tomić letos ne bo kandidirala v okraju Ljubljana Center, kot je v preteklosti. Povabil jo je na sestanek, na katerem bi se pogovorili o možnosti kandidiranja v drugem okraju, a je poslanka to zavrnila. “Tako odločitev smo sprejeli zaradi delne izgube zaupanja v zadnjem času in zaradi nekaterih vsebinskih razhajanj. Ko je povabilo zavrnila, smo v preteklih dneh z njo opravili nekaj pogovorov in sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več mogoče,” so še navedli v Levici.

Kot je članstvu nocoj med drugim pojasnil koordinator Levice Luka Mesec, je bil razlog za delno izgubo zaupanja tudi afera ivermektin.

Spomnimo, Violeta Tomić je pred tedni na Facebooku zapisala, da je okužbo s covidom-19 zdravila tudi z ivermektinom in hidroksiklorokinom. Gre za zdravili, ki za zdravljenje koronavirusa nista odobreni, s strani mnogih zdravstvenih organizacij pa tudi odsvetovani. V stranki Levica so se od početja poslanke ogradili in prebivalce Slovenije pozvali k cepljenju.

Tomić pa je kritična do delovanja stranke, ki je po njenem daleč od tega, kar so na začetku gradili. Po njenih navedbah se v Levici kažejo medgeneracijske razlike v razmišljanju in delovanju, ki so šle med epidemijo covida-19 čez mejo njene tolerance.

Pomemben prepir med Sukič in Tomić

Tomić je izstopila iz Levice le teden dni po tem, ko je stranko zapustil Željko Cigler. Ta je prestopil v poslansko skupino SD. Marca 2020 je prav tako iz vrst Levice v SD prestopil poslanec Franc Trček. 

Dopoldne sta se na družbenem omrežju Facebook sporekli Tomić in njena dosedanja strankarska kolegica Nataša Sukič. Ta je zapisala, da še razume prehajanje poslancev med levoliberalnimi strankami, kjer praktično ni programskih razlik, da pa ji prehajanje izvoljencev ljudstva med Levico in SD ni niti malo razumljivo. “Kako za vraga boš dosledno zastopal svoja načela in vrednote demokratičnega socialista v socialdemokratski stranki ali celo kakšni liberalni stranki?! E, ne gre. Tovrstno konvertitstvo, kameleonstvo govori izključno o tebi samem,” je navedla Sukič.

Tomić pa ji je odgovorila, da je lahko kdaj tudi tiho, predvsem, če ni vprašana. “To pljuvanje po Željku je samo dokaz, da je imel tehtne razloge za prestop iz stranke, katere najljubši šport je brcanje človeka, ko je na tleh,” je zapisala Tomić.

V zadnjem času se je omenjala tudi možnost, da bi Levico zapustil še poslanec Boštjan Koražija, vendar je koordinator Levice Mesec danes za N1 zatrdil, da Koražija ne odhaja in da bo za Levico kandidiral na aprilskih volitvah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje