Vlada Andreju Naredu podaljšala mandat v.d. direktorja Arhiva RS

Slovenija 22. Nov 202316:53 0 komentarjev
Andrej Nared
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Vlada je Andreju Naredu podaljšala mandat vršilca dolžnosti direktorja Arhiva RS. Odločba o imenovanju bo veljala od 1. decembra do imenovanja direktorja po izvedenem javnem natečaju, vendar največ za šest mesecev do 31. maja 2024, so sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Andrej Nared je bil za v.d. direktorja Arhiva RS imenovan že od 1. junija letos, potem ko je vlada s položaja direktorja razrešila Bojana Cvelfarja.

Diplomiral in doktoriral je na oddelku za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. V Arhivu RS je zaposlen od leta 1998. V njem je 15 let skrbel za starejše arhivske fonde s področja deželne uprave, nekatere tematske zbirke ter osebne fonde in zbirke.

Pred opravljanje nalog v.d. direktorja je bil deset let namestnik direktorja, zato dobro pozna delovanje osrednjega državnega arhiva, zaposlene strokovnjake in izzive, ki so pred njimi. Med temi sporočilo za javnost po seji vlade izpostavlja predvsem dokončanje obnove osrednjega dela nekdanje vojašnice na Poljanski 40, preselitev arhiva v nove prostore, pripravo srednjeročne strategije razvoja ustanove, kadrovsko konsolidacijo in nadaljnji razvoj slovenskega elektronskega arhiva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!