Vlada dopolnila predlog proračuna za 2025: več sredstev namenja cestam

Slovenija 08. Nov 202318:37 0 komentarjev
delovišče, gneča
Žiga Živulovič jr./BOBO

Na dopisni seji je vlada določila dopolnjen predlog državnega proračuna za leto 2025. Od septembra potrjenega predloga se razlikuje v dodatno zagotovljenih sredstvih za investicije v cestno infrastrukturo v višini 21,5 milijona evrov. Nespremenjeni ostajajo načrtovani prihodki, odhodki in proračunski primanjkljaj.

Vlada se mora v 30 dneh po predstavitvi predloga državnega proračuna na seji državnega zbora opredeliti do vloženih dopolnil in na podlagi teh opredelitev ter zadnjih analiz gospodarskih gibanj in realizacije državnega proračuna za tekoče leto pripraviti dopolnjen predlog državnega proračuna.

“Vlada je zavrnila vsa vložena dopolnila k predlogu proračuna, je pa v dopolnjenem predlogu zagotovila dodatna sredstva za investicije v cestno infrastrukturo, katerih cilj je med drugim povečati prometno varnost in zmanjšati stroške vzdrževanja,” so po navedbah urada vlade za komuniciranje pojasnili na ministrstvu za finance. Vlada je ta sredstva zagotovila ministrstvu za infrastrukturo iz splošne proračunske rezervacije.

Načrtovani prihodki, odhodki in proračunski primanjkljaj ostajajo nespremenjeni. Prihodki so načrtovani v višini 14,56 milijarde evrov, odhodki v višini 15,82 milijarde evrov, proračunski primanjkljaj pa v višini 1,26 milijarde evrov oziroma 1,8 odstotka bruto domačega proizvoda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!