Vlada na čelo Fursa imenovala Ivana Simiča

Slovenija 19. Maj 202121:24 > 21:51 0 komentarjev
Ivan Simič
Borut živulovič/BOBO

Vlada je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Finančne uprave (Furs) imenovala Ivana Simiča, za vršilca direktorja Javne agencije za knjigo pa Dimitrija Rupla.

Vlada je danes Simona Starčka razrešila s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja Finančne uprave (Furs), za vršilca dolžnosti pa imenovala Ivana Simiča, trenutno vodjo vladnega strateškega sveta za debirokratizacijo.

Vlada je Simiča na položaj imenovala z junijem, do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do konca novembra.

Simič je sicer od januarja leta 2006 do julija 2008, ko je odstopil, že vodil tedanjo Davčno upravo.

Simon Starček je vodenje Furs prevzel marca letos, na položaju pa je nasledil v. d. generalne direktorice Ireno Nunčič. Starček je 7. maja odstopil, zato je minister za finance Andrej Šircelj predlagal njegovo razrešitev.

Rupel na vrh agencije za knjigo

Za vršilca Javne agencije za knjigo (Jak) je vlada z 2. junijem imenovala Dimitrija Rupla. Ta bo na položaju do imenovanja novega direktorja po izvedenem javnem natečaju, vendar najdlje do 1. decembra 2021.

V svet Jak je vlada na seji kot predstavnika ustanovitelja imenovala tudi Damjana Damjanoviča, v. d. generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo.

Dimitrij Rupel
Borut Živulovič/BOBO

Kot so v utemeljitvi zapisali na ministrstvu za kulturo, se Rupel ponaša z vrhunskimi domačimi in mednarodnimi strokovnimi, znanstvenimi in političnimi referencami.

Dodali so, da je avtor več kot sto izvirnih znanstvenih in strokovnih člankov oziroma samostojnih poglavij v monografskih publikacijah, skoraj štiridesetih recenzij in kritik, več kot dvajsetih strokovnih monografij in vrste leposlovnih umetniških del.

Na ministrstvu so ob tem izpostavili tudi Ruplove dolgoletne poslovne in vodstvene izkušnje, saj je poleg ministrskih, diplomatskih in znanstvenih položajev kot rektor uspešno vodil največjo osrednjo zasebno družboslovno univerzo Novo univerzo. “Zaradi svojih bogatih mednarodnih izkušenj in povezav bo zlahka vzpostavil dobro izhodišče za uspešno izvedbo častnega gostiteljstva Slovenije na mednarodnem knjižnem sejmu v Frankfurtu leta 2023,” so dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!