Voznik pod vplivom alkohola po avtocesti divjal skoraj 200 kilometrov na uro

Slovenija 04. Jul 202314:47 0 komentarjev
Hitrost - BMW
PROFIMEDIA

Mariborski policisti so med nadzorom prometa zalotili voznika avtomobila, ki je na relaciji Zlatoličje - Slivnica, kjer je omejitev hitrosti 130 kilometrov na uro, vozil s povprečno hitrostjo 197 kilometrov na uro.

Na avtocesti A4 na relaciji Zlatoličje – Slivnica so policisti Policijske uprave Maribor opravljali nadzor prometa. Na odseku, kjer je omejitev hitrosti 130 kilometrov na uro, so opazili voznika, ki je pod vplivom alkohola vozil s povprečno hitrostjo 197 kilometrov na uro.

Po podatkih policije je šlo za 46-letnega voznika iz okolice Ptuja. Policisti so ga pri prekoračitvi hitrosti ujeli izven naselja Prepolje.

Voznik je opravil alkotest, ki je pokazal rezultat 0.32 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in na kraju izrekli plačilni nalog.

Kazen za prekršek prekoračitve največje dovoljene hitrosti vožnje znaša 1.200 evrov in prinese 9 kazenskih točk, za vožnjo pod vplivom alkohola pa predpisana globa znaša 600 evrov in 8 kazenskih točk, so še sporočili s policije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!