Vozniki, previdno: na ceste so se vrnili tudi motoristi in kolesarji

Slovenija 12. Apr 202415:33 0 komentarjev
Kolesarjenje
Žiga Živulović jr./BOBO

Ob začetku pomladi in višjih temperaturah se je začela sezona kolesarjev in motoristov. Policija zato opozarja, naj bodo ostali vozniki na njih še posebej pozorni. K previdnosti na cesti pa poziva tudi kolesarje in motoriste.

Ob pomladnih temperaturah je na cesti vedno več kolesarjev in motoristov, zato policija poziva k povečani previdnosti na cesti.

Motoriste opozarjajo, naj poskrbijo za ustrezne pnevmatike, ter hitrost prilagajajo razmeram. Prav neprilagojena hitrost je najpogostejši razlog prometnih nesreč v katerih so udeleženi motoristi, še dodajajo na policiji.

Kolesarjem pri policiji svetujejo uporabo kolesarske čelade ter odsvetujejo uporabo slušalk in mobilnih telefonov med vožnjo. Enako velja za voznike motornih skirojev in obojne opominjajo, da morajo biti na cesti vidni. Sploh v slabi vidljivosti in večernih urah svetujejo svetla oblačila in odsevnike.

Voznike avtomobilov, avtobusov in tovornjakov pa policija poziva, naj bodo posebej pozorni na ranljivejše udeležence v prometu. Opozarjajo jih, naj redno spremljajo mrtvi kot in pri prehitevanju zagotovijo razdaljo 1,5 metra.

Vse udeležence v prometu pa opominjajo, da gredo na cesto samo trezni in naj se zavedajo svoje odgovornosti do sebe in drugih udeležencev v prometu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!