Vožnja na mariborsko Pohorje naj bi se občutno podražila

Slovenija 10. Jun 202212:27 > 13:58 1 komentar
Pohorje
Miloš Vujinović/BOBO

Vožnja z vzpenjačo na mariborsko Pohorje naj bi kmalu postala veliko dražja. Cena povratne vstopnice naj bi se s šestih povzpela na 13 evrov, poroča Večer.

Val podražitev, ki je povzročil višje cene hrane in energentov, bo vplival tudi na cene prevozov. Podjetje Marprom, ki upravlja smučišče in žičnice na mariborskem Pohorju, je napovedalo občutno podražitev vozovnic za vzpenjačo, poroča Večer. Trenutno je za enosmerno karto treba odšteti štiri evre, za povratno šest, po novem predlogu pa bi cena poskočila na devet evrov za enosmerno in 13 evrov za povratno karto. Dražje bodo tudi vozovnica za prevoz kolesa in za letne ter poletne karte.

Predlog novega cenika mora potrditi še mestni svet, predlagane spremembe cen vozovnic predstavljajo več kot 100-odstotno podražitev.

Marprom je v predlogu, ki so ga pozneje zaradi manjših pomanjkljivosti umaknili s seje, ki bo 16. junija, med razlogi za podražitev navedlo 700-odstotno podražitev cene energije, ob tem pa so se jim dvignili tudi stroški plač in cene materialov za vzdrževanje žičniških naprav. Popravljen predlog naj bi obravnavali še ta mesec.

Pohorska vzpenjača letno prepelje 285.000 potnikov, trenutne cene so v veljavi od začetka leta 2017. Žičnica ima 64 osemsedežnih kabin, ki od spodnje do zgornje postaje potujejo deset minut.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje