Vreme: kakšen torek je pred nami?

Slovenija 30. Avg 202201:00 0 komentarjev
Ptuj
PROFIMEDIA

Danes bo povečini sončno, popoldne bo v hribih kakšna nevihta.

Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju okoli 19 stopinj Celzija. V torek zjutraj in sprva še dopoldne bo pretežno jasno, nato bo nastajala kopasta oblačnost. Predvsem v hribovitem svetu bo popoldne kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do okoli 30 stopinj Celzija.

V sredo bo po deloma jasnem jutru čez dan nekaj spremenljive oblačnosti, predvsem v severozahodnih krajih ter na Notranjskem bodo popoldne posamezne plohe ali kakšna nevihta. V četrtek bo zjutraj delno jasno in po nekaterih kotlinah megleno. Dopoldne se bo od zahoda pooblačilo, na zahodu pa bo začelo deževati. Dež bo do večera zajel vso Slovenijo. Ob morju bodo tudi posamezne nevihte. Zapihal bo severovzhodnik, hladneje bo.

V noči na petek se bo dež umikal proti vzhodu in v petek dopoldne ponehal tudi na severovzhodu. Čez dan bo pretežno oblačno in večinoma suho ter razmeroma sveže, nekaj sonca bo predvsem na Primorskem, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). 

Kakšno bo vreme od 2. do 7. septembra

Od petka do torka bomo večinoma na obrobju območja visokega zračnega tlaka. Od petka do nedelje bo v višinah pihal jugozahodnik, nato severozahodnik. Večje zamenjave zračne mase ne bo. V petek dopoldne bo rahel dež na vzhodu ponehal, čez dan bo precej oblačno, le na zahodu se bo čez dan delno zjasnilo. V soboto in nedeljo bodo predvsem na zahodu občasno možne manjše padavine, lahko tudi kakšna nevihta. Na to bodo padavine manj verjetne. Od sobote dalje bo postopno topleje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!