Konec tedna bo vroč, kdaj sledi osvežitev?

Slovenija 25. Avg 202301:00
gore
Foto: PROFIMEDIA

Tudi danes bo čez dan zelo vroče. Zvečer na severozahodu ni izključena kakšna nevihta. Predvsem po nižinah Primorske, v mestih in v južni ter jugovzhodni Sloveniji bo velika toplotna obremenitev, zato so na Agenciji RS za okolje (Arso) izdali opozorilo.

Zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 21, v alpskih dolinah in mraziščih Notranjske okoli 14. ob morju 23 stopinj Celzija. Čez dan bo pretežno jasno, ponekod bo zapihal jugozahodnik. Zvečer na severozahodu ni izključena kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Predvsem po nižinah Primorske, v mestih in v južni ter jugovzhodni Sloveniji bo velika toplotna obremenitev, zato so na Arsu izdali oranžno opozorilo.

Arso
Agencija RS za okolje

V soboto in nedeljo bo sončno in vroče. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V nedeljo proti večeru v severozahodni Sloveniji ni izključena kakšna nevihta. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Čez dan bo nastalo nekaj ploh in neviht. Vročina bo popustila.

Kakšno bo vreme od 28. avgusta do 3. septembra?

V ponedeljek in torek bo nad severnim Sredozemljem ciklon z vremensko fronto. K nam bo od vzhoda dotekal hladnejši zrak. Ta proces bo sredo oslabel, v četrtek pa nas bo dosegla nova višinska dolina s hladnim zrakom. V drugi polovici tedna se bo k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo vztrajalo vsaj do nedelje. K nam bo dotekal malo toplejši in bolj suh zrak.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Kot kaže, bo večino dneva bolj kot ne suho razen prehodno kakšne plohe ali nevihte. Ob morju bo pihal jugo. Padavine se bodo popoldne začele krepiti na severozahodu in zvečer in v noči na torek se bodo širile nad ostalo Slovenijo. Vmes bodo nevihte. V torek bodo občasne padavine, deloma nevihte. Tudi v sredo in četrtek bo občasno še deževalo. V torek, sredo in četrtek bodo dnevne temperature predvidoma pod 25 stopinj, nato malo nad 25 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.