Vreme: pred nami nekoliko bolj oblačen vikend s krajevnimi plohami

Slovenija 06. Avg 202201:00 0 komentarjev
Maribor
PROFIMEDIA

Danes bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Na Primorskem bo zjutraj zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 23 stopinj Celzija.

Čez dan se bo oblačnost od severa povečala. Predvsem popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte, kakšna pa lahko na severu nastane že dopoldne. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem povečini šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31, na Primorskem do stopinj Celzija. Agencija za okolje (Arso) je za Primorsko izdala opozorilo zaradi visoke toplotne obremenitve. Še vedno pa je za to območje razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

V nedeljo bo delno jasno. V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno in povečini suho. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami. V torek bo povečini sončno. Na Primorskem bo vse dni pihala šibka burja.

Kakšno bo vreme od 9. do 14. avgusta?

Naši kraji bodo na južnem obrobju območja visokega zračnega tlaka, v višinah pa bo nad Evropo več samostojnih jeder hladnega zraka, katerih lega je še nedoločena. Najverjetneje bo v nad nami prevladoval severni do zahodni veter.

Prevladovalo bo suho vreme. Na Primorskem bo do vključno četrtka pihala šibka burja, tam bodo v celotnem obdobju najvišje dnevne temperature malo nad 30 stopinjami Celzija . Drugod po Sloveniji bodo najvišje dnevne temperature od 25 do 28 stopinj Celzija, ob koncu tedna pa bo nekoliko topleje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!