Vreme: prvi šolski dan bo oblačen, dež bo ponehal

Slovenija 01. Sep 202201:00 0 komentarjev
dežnik
Foto: PROFIMEDIA

Danes bo dež ponehal, oblačnost se bo trgala. Pihal bo severovzhodnik. V petek bo precej jasno.

Zjutraj bodo ob morju možne krajevne nevihte. Jutranje temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem ob burji okoli 19 stopinj Celzija. V četrtek bo pretežno oblačno, dež bo dopoldne povečini ponehal, najkasneje na jugovzhodu. Na Primorskem se bo delno razjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem okoli 25 stopinj Celzija.

V petek bo precej jasno. V notranjosti bo jutro sveže in megleno. V soboto bo delno jasno, oblačnost bo od zahoda naraščala. Spet bo topleje. V nedeljo bo spremenljivo oblačno. Sprva bodo krajevne plohe in nevihte predvsem na Primorskem, popoldne pa tudi drugod po Sloveniji, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 4. do 9. septembra?

Naši kraji bodo na obrobju območja z visokim zračnim tlakom, ki se bo nahajalo nad delom srednje in severne Evrope. Izrazita ciklonska območja bodo nad zahodno Evropo in Atlantikom. V višinah bo prevladoval zahodni do jugozahodni zračni tok, v katerem bodo manjše vremenske motnje. Prva nas bo prešla v nedeljo, druga pa najverjetneje v sredini prihodnjega tedna.

V nedeljo kaže na spremenljiv tip vremena s krajevnimi plohami in nevihtami. Več padavin bo najverjetneje padlo na Primorskem, manj pa na severovzhodu Slovenije. Pihal bo šibak jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27 stopinj Celzija. Začetek prihodnjega tedna bo suh, večinoma sončen in topel. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija. Nekaj več možnosti za kakšno nevihto kaže za torek, še bolj pa se poveča verjetnost za krajevne padavine v sredo in četrtek. Vse do konca obdobja bo nadpovprečno toplo za ta čas.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!