Vreme: spremenljivo oblačno, ponekod krajevne plohe in nevihte

Slovenija 26. Avg 202201:00 0 komentarjev
dež
Borut Živulović/BOBO

Popoldne in zvečer bo nastalo nekaj ploh ali neviht. V soboto in nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Zjutraj bo nekaj več oblačnosti predvsem na jugovzhodu. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, ob morju okoli 21 stopinj Celzija. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo posamezne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Šibka burja na Primorskem bo popoldne večinoma ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Tudi v ponedeljek popoldne bodo še posamezne plohe in nevihte, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). 

Kakšno bo vreme od 29. avgusta do 3. septembra?

Od ponedeljka do srede bodo naši kraji v območju enakomernega zračnega tlaka, v spodnjih plasteh ozračja se bo zadrževal razmeroma vlažen in zato nestabilen zrak. V četrtek bo srednjo Evropo in naše kraje prešla vremenska fronta, za njo se bo krepilo območje visokega zračnega tlaka. Prevladovalo bo delno jasno vreme, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Predvsem popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo najmanj verjetne v sredo. V četrtek bo dež verjetnejši, v petek bodo spet krajevne plohe ali nevihte. V soboto kaže na suho vreme. V ponedeljek, torek in sredo bo temperatura do okoli 28 stopinj Celzija, v četrtek in petek pa bo nekoliko hladneje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!