Vremenoslovka pojasnjuje, kako dolgo bomo še nosili kratke rokave

Slovenija 10. Sep 202312:17 0 komentarjev
Volčji potok
Foto: PROFIMEDIA

O tem, ali se nam v izdihljajih poletja še obetajo poletne temperature, smo se pogovarjali z dežurno meteorologinjo Agencije RS za okolje (Arso) Veroniko Hladnik Zakotnik.

Potem ko so Slovenijo v začetku avgusta zajela neurja in uničujoče poplave, konec meseca pa močno deževje, v septembru res nismo imeli razloga, da bi se nad vremenom pritoževali. Prva polovica septembra je bila namreč nadvse sončna, pred nami pa je še kar nekaj lepih dni.

Do vključno srede bo še sončno. Jutri bo jasno z jutranjo meglo po nižinah. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, ob morju do 15, najvišje dnevne pa od 27 do 30 stopinj Celzija. V torek bo po jutranji megli čez dan pretežno jasno in sončno. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Tudi v sredo bo še prevladovalo sončno vreme, pihal bo jugozahodnik. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni in zahodni Sloveniji nastale posamezne plohe, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

“V četrtek nas bo nato prešla vremenska motnja, zato bo bolj oblačno in spremenljivo. Nastajale bodo plohe in posamezne nevihte. Količina dežja ne bo velika, zapadlo bo med 5 in 10 litrov na kvadratni meter,” je za N1 pojasnila meteorologinja Arsa Veronika Hladnik Zakotnik in dodala, da padavine ne bodo zajele vse države, saj bodo marsikje le prehodne.

Ker pa po dežju vedno posije sonce, nas bo to znova razveseljevalo že v petek. Prav tako pa se nam obeta suh in sončen konec naslednjega tedna. “V zadnjem tednu septembra kaže na proces, ki bi lahko prinesel kaj več dežja,” je še dodala Hladnik Zakotnik. Ker pa se vremena za več kot 10 dni vnaprej ne da natančno napovedati, so ta predvidevanja še negotova in se lahko spremenijo.

Temperature so sicer v teh septembrskih dneh malce višje kot običajno. “Vendar smo jih imeli tudi v preteklih letih, tako da ne gre za ekstreme,” je ob tem poudarila meteorologinja.

Glede na trenutne napovedi kaže, da bo sončnih dni do začetka koledarske jeseni, ki nastopi 23. septembra, še kar nekaj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!