Večerno neurje: podrta drevesa in razkrite strehe

Slovenija 29. Jul 202107:48 0 komentarjev

Vremenska fronta, ki je v večernih urah prešla Slovenijo, je prizadela predvsem Ljubljano in okolico, pa tudi Cerkno, Braslovče, Žalec ter Podvelko. Podiralo je drevje in razkrilo nekaj ostrešij objektov. V večini primerov so drevesa padla na cestišča, v Kamniku pa na parkirane avtomobile.

V sredo zvečer so nekatere dele države zajele močne nevihte. Vremenska fronta je povzročala težave okoli Ljubljane, Uprava RS za zaščito in reševanje (URSZR) pa je posamezne dogodke zabeležila tudi na območjih Cerkna, Braslovč, Rečice ob Savinji, Žalca ter Podvelke.

V Kamniku je padlo drevo poškodovalo dve osebni vozili in eno uničilo, močan veter pa je prevrnil tudi drog železniške telekomunikacije nad državno cesto Mengeš–Duplica. Padlo drevo je cesto zaprlo tudi v Šmarci.

Del Kamnika je ostal brez elektrike, težave pa so odpravljali delavci Elektro Ljubljana. Na terenu so bili gasilci PGD Kamnik, Šmarca in Srednja vas. V Vodicah pa je veter odkril streho, ki so jo gasilci PGD Polje in Šinkov Turn prekrili s strešniki, med potjo pa so s ceste odstranili padlo drevo. Tudi tam je veter podrl drog elektro napeljave.

Skupno so na URSZR zabeležili štirinajst dogodkov, posledice na terenu pa so sanirali gasilci trinajstih gasilskih enot in delavci drugih služb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!