Vrtec na Jesenicah: sanacija vendarle zaključena

Slovenija 02. Dec 202118:49 0 komentarjev
Vrtec Jesenice: končana sanacija
Občina Jesenice

Občina Jesenice je uradno zaključila več kot milijon evrov vredno energetsko sanacijo enote Angelce Ocepek Vrtca Jesenice. Prenova največje enote jeseniškega vrtca se je zaradi stanja na trgu surovin in zamud pri dobavi materialov nekoliko zavlekla, saj bi po prvotnem načrtu morala biti končana pred septembrom.

Energetska sanacija vrtca na Jesenicah je bila končana pred kratkim, uradno pa so investicijo zaključili z današnjim prerezom traku, ki sta ga opravila jeseniški župan Blaž Račič in ravnateljica Vrtca Jesenice Vanja Kramar, so sporočili iz Občine Jesenice. V vabilu na otvoritev so otroci zapisali: “Prosim, pridite. Ker imamo nov vrtec.”

V vrtčevski enoti Angelce Ocepek, kjer imajo trenutno 268 otrok, je 15 igralnic. Objekt s tremi etažami je bil zgrajen leta 1980 in ni bil izoliran. V okviru sanacije so izolirali tako streho kot fasado. Poleg tega so zamenjali okna in vrata, prenovili razsvetljavo in vgradili ustreznejši sistem prezračevanja in ogrevanja.

Spomnimo, otroci jeseniškega vrtca so se ob začetku šolskega leta vrnili v nedokončane igralnice in na gradbišče.

Vrednost projekta je znašala dober milijon evrov, od česar je približno 700.000 evrov zagotovila Občina Jesenice iz svojega proračuna, približno 300.000 evrov pa Evropska unija iz kohezijskega sklada.

Kot je poudaril župan Račič, so z investicijo zagotovili boljše pogoje za delo in vzgojo otrok, hkrati pa naredili pomemben korak naprej pri nižanju porabe energije, kar je v teh dneh še posebej aktualno.

Naslednje leto je tako predvidena obnova telovadnice Osnovne šole Poldeta Stražišarja Jesenice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!