Vse kaže, da bo nedelja napeta: anketa napoveduje tesen rezultat

Slovenija 11. Nov 202208:58 > 12:02 4 komentarji
Anže Logar, Nataša Pirc Musar
BOBO

Agencija Ninamedia je pred drugim krogom predsedniških volitev za časopisa Dnevnik in Večer pripravila volilno napoved, ki kaže na izjemno napeto volilno nedeljo.

Kot kaže, bo končnica tekme za predsedniški položaj napeta povsem do konca. Volilna napoved, ki jo je agencija Ninamedia pripravila za časopisa Dnevnik in Večer namreč kaže, da Natašo Pirc Musar in Anžeta Logarja ločita le dobri dve odstotni točki. Volilna napoved Ninamedie na prvo mesto z 51,2 odstotka uvršča Pirc Musar, vendar napoveduje tudi, da bo Logarju svoj glas namenilo 48,8 odstotka volilcev.

Ninamedia je pri obeh kandidatih podala tudi interval zaupanja. Pri Nataši Pirc Musar ta znaša od 48 do 54 odstotkov glasov, medtem ko se interval zaupanja pri Anžetu Logarju razteza od slabih 46 do skoraj 52 odstotkov.

Raziskava je napovedala tudi prelivanje glasov volilcev, ki so v prvem krogu glasovali za druge kandidate. Izmed volilcev, ki so v prvem krogu volili Milana Brgleza, bo skoraj 80 odstotkov tokrat podprlo Pirc Musar, 10 odstotkov pa bo glasovalo za Logarja. Preostali so še neopredeljeni. Dobra tretjina glasov, ki jih je zbral Vladimir Prebilič, naj bi se tokrat prelila k Logarju, prav toliko pa tudi k Pirc Musar. Kar četrtina Prebiličevih volilcev je neopredeljenih.

Večina volicev Sabine Senčar bo tudi v drugem krogu podprla žensko, za Natašo Pirc Musar pa bo glasovala tudi velika večina volilcev Mihe Kordiša. Logar po drugi strani lahko računa na veliko večino glasov, ki jih je v prvem krogu dobil Janez Cigler Kralj. Med ljudmi, ki se prvega kroga volitev niso udeležili bodo pa na volišča odšli v nedeljo, ima Pirc Musar več podpore.

Ninamedia je napovedala tudi volilno udeležbo, ki naj bi v drugem krogu znašala 49,1 odstotka. V prvem krogu je na volišča odšlo 51,74 odstotka upravičencev. Agencija Ninamedia je raziskavo opravila na vzorcu 1150 ljudi, anketiranje pa je potekalo od ponedeljka do četrtka.

Danes ne spreglejte drugačnega soočenja na N1. Kaj se zgodi, ko kandidata ostaneta sama? Kdo od njiju prevzema pobudo, kdaj in kako? Ali lahko dosežeta dogovor tudi, ko se ne strinjata? Kakšnega?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje