Za direktorja Ukoma štiri prijave

Slovenija 02. Feb 202311:41 0 komentarjev
vlada, gregorčičeva
Tina Kosec/BOBO

Za direktorja vladnega urada za komuniciranje so prejeli štiri prijave, med njimi je tudi prijava dosedanje vršilke dolžnosti direktorice Petre Bezjak Cirman.

Na javni natečaj za direktorja urada vlade za komuniciranje (Ukom) so prispele štiri prijave, so navedli na ministrstvu za javno upravo.

Med kandidati je tudi dosedanja vršilka dolžnosti direktorice Petra Bezjak Cirman, ki je bila imenovana avgusta in je prijavo na natečaj napovedala že ob njegovi objavi.

V nadaljevanju se bo zdaj sestala posebna natečajna komisija, ki jo za vsak natečaj imenuje uradniški svet, ter preverila izpolnjevanje pogojev posameznih kandidatov in njihovo primernost za položaj.

Kandidat oz. kandidatka mora sicer med drugim imeti najmanj visokošolsko univerzitetno izobrazbo, sedem let delovnih izkušenj ter znanje vodenja in upravljanja v javni upravi. Prav tako kandidat ne sme biti pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja.

Kandidat bo moral opraviti varnostno preverjanje, k prijavi pa so kandidati morali predložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja Ukoma.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!