Za direktorja vladne službe za zakonodajo imenovali Rada Feleta

Slovenija 30. Nov 202317:14 0 komentarjev
Rado Fele
Foto: gov.si

Na čelo službe vlade za zakonodajo je vlada imenovala Rada Feleta, ki bo petletni mandat začel 2. decembra. Fele je službo kot vršilec dolžnosti vodil že do sedaj. Mandat vršilca dolžnosti pa je podaljšala Janezu Doltarju, ki vodi urada vlade za narodnosti.

Vlada je za polni mandat na čelu službe vlade za zakonodajo imenovala Rada Feleta, ki je do zdaj funkcijo opravljal kot vršilec dolžnosti. Petletni mandat direktorja bo začel 2. decembra, z možnostjo ponovnega imenovanja. Generalne sekretarje in generalne direktorje na ministrstvih, direktorje organov v sestavi ministrstev in direktorje vladnih služb imenuje vlada na predlog ministra oziroma funkcionarja, ki mu je direktor vladne službe odgovoren, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Feleta je vlada za vršilca dolžnosti vladne službe za zakonodajo imenovala na prvi seji vlade, junija 2022 in mu nato podaljševala mandat. Na tem mestu je nasledil Matejo Lekan Štrukelj.

Vlada je Janezu Doltarju podaljšala mandat vršilca dolžnosti direktorja Urada vlade RS za narodnosti. Generalna sekretarka vlade Barbara Kolenko Helbl je vladi predlagala, da za vršilca dolžnosti direktorja urada s 1. decembrom imenuje Doltarja, in sicer do imenovanja novega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za tri mesece oziroma najdlje do 29. februarja, so sporočili iz generalnega sekretariata vlade.

Doltar je bil kot v. d. prvič imenovan 31. maja. Do tedaj je bil med drugim zaposlen na Mestni občini Novo mesto, kjer je najprej opravljal delo na področju stavbnih zemljišč, zadnja leta pa na področju romske tematike. Bil je tudi predsednik komisije za integracijo romske skupnosti pri Skupnosti občin Slovenije. Na tem mestu je nasledil dolgoletnega direktorja urada Stanka Baluha.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!