Za investicije v športno infrastrukturo vlada namenja več kot 7 milijonov evrov

Slovenija 11. Avg 202319:36 2 komentarja
Telovadnica
BOBO

Na razpisu za izbor sofinanciranja investicij v športno infrastrukturo so na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport izbrali 81 vlog v skupni višini 7,26 milijona evrov.

Javni razpis za izbor sofinanciranja investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic in posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2023 se je iztekel 3. julija, prispelo pa je 87 vlog. Na ministrstvu so jih izbrali 81, vrednost projektov je 7,26 milijona evrov.

Kot so pojasnili na resornem ministrstvu, so bile do sofinanciranja investicij upravičene občine, ki so lastnice javnih večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic oziroma so lastnice javnih zunanjih športnih površin v naravi.

Razpis pokriva stroške investicij v obdobju od 1. januarja do najkasneje 22. novembra 2023. Na ministrstvu so se odločili, da bodo po poplavah kljub spremenjenim prioritetam v državi razpis izpeljali. Nekatere občine bodo s tem lahko dokončale začete investicije, tistim občinam, ki tega ne bodo mogle izpeljati zaradi poplavljenih objektov, pa bodo poskusili pomagati drugače.

Kot so še sporočili, so v prvem sklopu, investicijah v obnovo javnih večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic, izbrali 29 projektov, v drugem sklopu, investicijah v posodobitev ali vzpostavitev novih zunanjih športnih površin, pa 52 projektov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje