Za obnovo sprehajalnih, tematskih in planinskih poti 15,5 milijona evrov

Slovenija 28. Jul 202315:56 0 komentarjev
Sprehajalca hodi med drevesi v parku Tivoli
Uroš Kokol/N1

Ministrstvo, pristojno za turizem, je razporedilo vseh 15,5 milijonov evrov, namenjenih naložbam v javno turistično infrastrukturo. Največ prijaviteljev vidi priložnost v obnovi sprehajalnih, tematskih, planinskih, dostopnih poti do turističnih znamenitosti.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je turistični ponudnikom, ki so se prijavili na javni razpis za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti v turističnih destinacijah, odposlalo 58 pozitivnih sklepov o podpori. S tem je razporedilo vseh 15,5 milijona evrov in je zato razpis zaprlo.

Največ prijaviteljev vidi priložnost v obnovi sprehajalnih, tematskih, planinskih, dostopnih poti do turističnih znamenitosti. “Pričakujemo, da bodo te naložbe prispevale k razvoju turistične infrastrukture, omogočile boljši dostop do naravnih lepot in povečale privlačnost slovenskih turističnih destinacij za domače in tuje obiskovalce,” so danes sporočili z ministrstva.

Po njihovih navedbah bo 27 investicij namenjenih v sprehajalne, tematske, planinske in dostopne poti do znamenitosti, 18 v označevalne table in opremo za podajanje interaktivnih vsebin, 17 v znamenitosti, 16 v urbane parke in zelene javne površine, 12 v razgledne površine ter površine za oddih, rekreacijo in igro, devet v parkirne površine, šest v plaže in obale morja, rek, jezer in ribnikov, tri v javne pitnike vode in vodnjake ter dve v drugo naravno dediščino.

V okviru prvega odpiranja je prispelo 91 vlog, skupaj s še eno dopolnitvijo že prispele vloge. Zato je ministrstvo minuli teden k sprva razpisanim 10 milijonom evrov dodalo 5,5 milijona evrov lastnih sredstev za sofinanciranje projektov. “Zaradi povečanja sredstev bo financiranih 20 prijavljenih naložb več, kot bi jih lahko financirali s sredstvi iz sklada za okrevanje in odpornost,” so zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!