Predčasno glasovanje za predsednika republike poteka brez težav

Slovenija 18. Okt 202206:41 > 13:31 0 komentarjev
Predčasno glasovanje
Borut Živulović/BOBO

Predčasno glasovanje za prvi krog predsedniških volitev na voliščih po Sloveniji poteka brez posebnosti in težav, so pojasnili v Državni volilni komisiji. Volilna udeležba prvega dne predčasnega glasovanja, ki poteka na 96 voliščih, bo znana v sredo dopoldne.

Koordinator tajnikov volilnih odborov za območje Ljubljane Ernest Mencigar je povedal, da predčasno glasovanje v Ljubljani poteka normalno, brez težav in zapletov. “V tem trenutku je udeležba veliko manjša kot pred parlamentarnimi volitvami, a ljudje prihajajo ves čas,” je dejal.

Meni, da bo skupna udeležba na predčasnem glasovanju manjša kot je bila na predčasnem glasovanju državnozborskih volitev in referenduma o vodah.

Predčasno glasovanje danes brez težav poteka tudi v Mariboru, je povedala tajnica Okrajne volilne komisije Maribor 1 Doris Fras. “Kličejo volivci, ki ne vedo, kje je njihovo predčasno volišče, ampak to je res redko,” je še dejala.

Danes se je začelo predčasno glasovanje pred prvim krogom predsedniških volitev. Poteka na 96 voliščih po Sloveniji od danes do četrtka, vsak dan med 7. in 19. uro. Prijava na predčasno glasovanje ni potrebna, volivec pa s seboj na volišču potrebuje osebni dokument, s katerim lahko izkaže svojo identiteto. Volivec lahko glasuje le v okraju stalnega prebivališča.

Preberite tudi, kje lahko predčasno glasujete.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!