Zadnji izdihljaji poletja: pred nami sončni in vroči dnevi

Slovenija 19. Avg 202310:16 1 komentar
Plavanje v Blejskem jezeru
PROFIMEDIA

V naslednjih dneh se bo živo srebro ponovno povzpelo nad 30 stopinj Celzija. Vročinski val se obeta le na Primorskem, drugje pa ta kriterij - predvsem zaradi hladnejših noči in juter - ne bo dosežen. Obdobje stabilnega vremena bo trajalo vsaj do četrtka ali petka, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

“Pred nami je obdobje stabilnega, sončnega vremena. Kriterij za vročinski val bo predvidoma presežen na Primorskem, kjer bi lahko že jutri ali v ponedeljek zabeležili povprečno dnevno temperaturo 25 stopinj Celzija,” je povedal dežurni meteorolog Jure Cedilnik. Toplotna obremenitev bo po njegovih besedah največja na Goriškem.

Drugod po Sloveniji se bo čez dan prav tako segrelo čez 30 stopinj, kot pravi Cedilnik, pa se že pozna, da so noči dolge in da se jutranje temperature, tudi zaradi megle, ki se pojavlja ponekod po nižinah, spustijo nižje kot na vrhuncu poletja. Toplotna obremenitev zato ne bo tako izrazita.

Sprememba vremena predvidoma prihaja konec prihodnjega tedna, vendar pa so napovedi še nezanesljive. Stabilno, vroče vreme bo predvidoma zdržalo vsaj do četrtka ali petka, lahko pa tudi še nekoliko dlje. “Kako občutna bi bila lahko ohladitev in ali lahko pričakujemo tudi obilnejše padavine, pa še ne moremo napovedati,” je dejal dežurni meteorolog.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje