Zahtevna iskalna akcija nad Bovcem: iščejo Nemca, ki je pogrešan od 26. avgusta

Slovenija 17. Okt 202312:49 1 komentar
Iskalna akcija pogrešanega nemškega državljana
Foto: PU Nova Gorica

Že vse od jutra na gori Čukla nad Bovcem poteka zahtevna policijska iskalna akcija. Policisti skupaj z drugimi reševalnimi ekipami na strmem in zelo zahtevnem terenu iščejo 55-letnega nemškega državljana, ki je pogrešan že skoraj dva meseca.

Že od zgodnjih jutranjih ur okoli 20 ljudi išče 55-letnega nemškega državljana, ki je pogrešan od 26. avgusta. Tokrat iskalna akcija poteka na gori Čukla. Gre za 1.767 metrov visoko goro nad Bovcem ter pobočjem Rombona.

Strm in izjemno zahteven visokogorski teren prečesavajo pripadniki gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica in Policijske uprave Kranj, gorski reševalci GRS Bovec in člani Jamarske reševalne službe Slovenije – skupina Tolmin. “Pregledujejo skalne podore in škraplje, člani jamarske reševalne službe pa pregledujejo predvsem tamkajšnja globoka brezna,” so sporočili iz PU Nova Gorica. V reševanje je tudi tokrat vključen policijski helikopter.

Kot smo že poročali, je bil 55-letnik, ki je visok približno 180 centimetrov in je plešast, od 25. avgusta dalje nastanjen v Bovcu, nazadnje so ga opazili 26. avgusta dopoldne. Na območju Bovca so našli njegov avtomobil znamke Seat Ibiza oranžne barve, za njim pa se je izgubila vsakršna sled.

iskalna akcija iskalna akcija
Foto: PU Nova Gorica
iskalna akcija iskalna akcija
Foto: PU Nova Gorica
iskalna akcija iskalna akcija
Foto: PU Nova Gorica

V minulih tednih so pri iskanju pogrešanega sodelovali tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so obrežje reke Soče, številne sprehajalne in druge gozdne poti, območje slapa Boka itd. pregledovali tudi s pomočjo policijskega drona. “Kljub številnim izvedenim ukrepom pogrešani nemški državljan doslej še ni bil najden.”

Zato policija vse, ki bi pogrešanega tujega državljana opazili ali imeli kakršnekoli koristne informacije o njegovem izginotju, prosi, da o tem nemudoma obvestijo policiste PP Bovec na telefon (05) 389 68 50 ali na elektronski naslov [email protected]. Lahko tudi pokličete na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje