Zakaj je zadnje dni nad Ljubljano bobnelo

Slovenija 11. Jan 202412:32 7 komentarjev
Ljubljana, pogled iz zraka
Ljubljana je postala zanimiva za tujce/PROFIMEDIA

Prebivalce prestolnice sta v minulih dneh v dopoldanskem času zmotila hrup in glasno bobnenje. Bralec z jugozahodnega dela Ljubljane je ob tem opazil, da nebo preletavajo vojaška letala.

Prebivalce Ljubljane, predvsem na jugozahodnem območju prestolnice, je v minulih dneh v dopoldanskem času zmotilo glasno bobnenje. Bralec, ki nas je opozoril na hrup, nam je pojasnil, da je na nebu videl tudi vojaška letala.

Na Slovenski vojski so nam pojasnili, da je v začetku januarja vojaški letalski promet resnično povečan, večja obremenitev pa se bo nadaljevala tudi v prihodnjih mesecih.

Kot so pojasnili na Slovenski vojski, je tako več vojaškega letalskega prometa mogoče pričakovati v okolici Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, saj vojaški piloti začasno delujejo z Letalske baze Brnik. “Vojaški piloti se redno načrtovano usposabljajo v dopoldanskih urah, razen ob četrtkih, ko urijo letenje v nočnem času,” so pojasnili. Povečan promet sicer nastaja zaradi rekonstrukcije glavne vzletno-pristajalne steze ter več letaliških ploščadi na letališču Cerklje ob Krki, kjer so se dela začela v začetku januarja, letala Slovenske vojske pa so bila za čas izvajanja del premeščena na druga letališča.

Ob tem so dodali, da je zračni prostor okoli letališča posebej reguliran, letala pa na določenih območjih čakajo na dovoljenje za pristanek skladno z usmeritvami in navodili kontrole zračnega prometa. “Slovenska vojska se prebivalcem teh območij zahvaljuje za razumevanje,” so še zaključili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje