Zapira se priljubljena ljubljanska pekarna

Slovenija 27. Mar 202316:49 8 komentarjev
Pekarna Sameja
GOOGLE MAPS

V Ljubljani se bo zaprla priljubljena pekarna Sameja. Poleti namreč v pokoj odhaja pek, družinska pekarna pa išče morebitne naslednike, ki bi jo prevzeli, skupaj z vsemi recepturami. "Ne želimo, da to srce preneha biti, ker verjamemo, da obstaja možnost, da Sameja nadaljuje svojo pot in še dalje osrečuje ljudi, otroke, živali in vse okoli sebe," so zapisali.

Na ljubljanskem Viču, ob Tržaški cesti, bo v prihodnjih mesecih svoja vrata zaprla pekarna Sameja.

Novico o zaprtju so objavili na Facebooku, kjer je sledil množičen odziv obiskovalcev. Zapis je v le nekaj urah zaokrožil med uporabniki na družbenih omrežjih.

Kot so zapisali pri Sameji, ki je slovela po široki ponudbi veganskih pekovskih izdelkov, bo pekarna odprta še predvidoma do konca junija.

“Vsi, ki nas dobro poznate, veste, da smo sprejeli tako odločitev s težkim srcem,” so zapisali v daljšem pojasnilu.

Glavni pek odhaja v pokoj

Kot so navedli, je razlog za zaprtje upokojitev peka. Zapisali so, da jih je premagala želja po tem, da zaščitijo očeta in mu ponudijo nekaj več, kot je bilo samo delo, saj je večino svojega dneva preživel prav v pekarni.

“Vse to, kar je bilo na policah, od slanega do sladkega, je bilo treba čez noč pripraviti in speči, zato je bil njegov delovnik kar nočna in dopoldanska izmena, saj je zjutraj poleg vsega še prodajal. Družinsko smo bili vpeti vsi, a nikoli nam ni bilo težko, saj je bilo doživetje gledati njega, kako vse to dela s srcem in z nekim ponosom. Samo delati skupaj z njim pa neprecenljivo,” so zapisali.

“Noben denar ne kupi zdravja in tudi ne odtehta tistega prostega časa, ko greš lahko normalno na dopust, ko si lahko s svojo družino, vnuki … Tisti, ki nas poznate, boste razumeli. Razumeli boste tudi našo bolečino. Samejo in vas bomo neznansko pogrešali,” so zapisali v pojasnilu o skorajšnjem zaprtju.

Iščejo posameznike, ki bi nadaljevali družinsko zgodbo

Želijo si, da bi družinske recepture in vse, kar družinsko podjetje premore, prevzel nekdo drug, saj si je “Sameja v teh letih ustvarila dobro ime”. Če bi se kdo odločil nadaljevati njihovo zgodbo, so mu pripravljeni pomagati, da jo uspešno pelje naprej.

“Veganska pekarna s srcem išče nekoga, ki bi samo prevzel to slaščičarno z vso delovno in prodajno opremo, z vsemi našimi recepturami in seveda z vso pomočjo in usmeritvami, ki bi jo potrebovali. Ne želimo, da to srce preneha biti, ker verjamemo, da obstaja možnost, da Sameja nadaljuje svojo pot in še dalje osrečuje ljudi, otroke, živali in vse okoli sebe,” so zapisali.

Če naslednika ne bodo našli, bo prodajalna zaprla svoja vrata, prostor pa bodo oddali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje