Zaradi plazu je že en dan zaprta cesta Poljana – Mežica

Slovenija 03. Dec 202309:00 > 11:25 0 komentarjev
Zapora
Foto: BOBO

Primorska avtocesta, ki je bila zaradi burje zaprta med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani, je znova prevozna. Omejitve ponekod veljajo tudi zaradi snežnih razmer.

Cesta med Poljano in Mežico je zaprta zaradi plazu.

Iz Voc Celje, ki skrbi za vzdrževanje cest, so za Koroške novice sporočili, da bo cesta zaprta do nadaljnjega in da jo mora pregledati geomehanik. Cesta naj bi bila zaprta tudi v ponedeljek zjutraj.

Primorska avtocesta proti Ljubljani je bila zjutraj zaprta dobro uro.

Zaradi snežnih razmer je po podatkih prometnoinformacijskega centra zaprta cesta čez prelaz Vršič. Na avstrijski strani prelaza Jezerski vrh so obvezne verige zaradi snega. Na cesti Ajdovščina-Črni Vrh-Col-Godovič velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi snežnih razmer. Na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje pa velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi snežnih razmer. Cesta Poljana-Mežica je zaprta zaradi plazu.

Na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, da morajo imeti v primeru snega na vozišču na prelazih in ostalih višje ležečih cestah na vozilu nameščene verige, če tako določajo prometni znaki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!